Google

Translate blog

torsdag 23 april 2015

Historien censureras. Konstens yttringar vilka ej passar för vår tid plockas bort. I vårt riksdagshus. Samtidigt kritiseras där att ikoner från det förflutna förstörs på världens museer. Samma sak egentligen.


Citat: Konsthistorien är full av barbröstade kvinnor. De säger något om sin tillkomsttid och berättar för oss om vårt förflutna. Som alltså varit annorlunda än vår samtid, på gott och ont. Och som givetvis inte alltid kommer att inordna sig oproblematiskt i vår tids ideologier.

Jag inser att det låter som att jag förklarar för ett barn, men det är tyvärr på den nivån den här diskussionen befinner sig. - - - Att Schröders tavlor plockas bort bekräftar dessutom något oroande om vår tid: en allt mer utbredd tendens att vilja lägga världen tillrätta Slut citat.

Bara bröst ska i vår tid censureras. Frågan är om transsexuella målningar skulle göras detsamma. Jag tvivlar då detta ligger i tiden med ett tredje kön.

Censur in absurdum händer nu. Samtidigt som detta nonsens sker i vårt land av skräck för den nakna kvinnokroppen som ses som förödmjukande av feminism att visa upp pågår fördömanden av de som gör samma sak av idealism och förstör ikoner som inte passar in på världens museum.

Visst det finns skillnad. Målningarna vilka censureras av riksdagen plockas bort i en tid av censur och dumheter och kan tas fram igen när människan åter klarar av verkligheten medan förstörda ikoner aldrig kan ersättas.

Men det är samma andas barn som visar sig i olika stadier. Bokbränning har vi tidigare haft. Andra exempel är borttagning av ord i Astrid Lindgrens Pippiböcker, omdöpning av fåglar och kakor. Även detta är samma andas barns överdrifter. Dumheter in absurdum. Ingen kan censurera historien mer än tillfälligt och dölja dess ideal för människor.


Den fria sexualiteten vilken kom under 1960-talet är död. Idag florerar moral o dubbelmoral och skam för den nakna kroppen igen. Nu förfasas kvällspressen för sex och nakenhet till skillnad mot för 40- år sedan då nästan varje tidning hade någon naken eller halvnaken kvinna i tidningen. Ingen reagerade då negativt utan tyckte det var vackert. Idag förfasas människor av bara bröst.