Google

Translate blog

söndag 3 maj 2015

Apstaden funnen. Här är apors minne att människan ska underkasta sig


Citat: Arkeologer har upptäckt minst en gömd stad djupt inne i Honduras djungel. Expeditionen var på jakt efter den mytomspunna ”Apgudens stad”.--- Amerikanen Chris Fisher, som ledde expeditionen, säger till tidningen att de av allt att döma var de första människorna på platsen på minst 600 år.

– Till och med djuren betedde sig som om de aldrig sett människor. Överallt fanns det spindelapor som följde efter oss, kastade mat på oss, tjöt, ropade och gjorde sin grej, säger han.

– Att inte behandlas som ett rovdjur, utan som en annan primat, var för min del det häftigaste med hela resan. Slut citat.

Att aporna uppför sig på detta vis i en stad som en gång kallats apornas stad och inte haft mänskligt besök sedan lång tid utan enbart levt kvar i myternas värld skapar undringar.

Kan människor som en gång levde här ha haft apor som gudaväsen och låtit dem göra som de ville? Har människan då underkastat sig apan och ett kollektivt minne från denna tid kan då finnas kvar bland dagens apor på platsen? Det verkar så enligt apornas uppförande av orädsla och kastande mat på människorna under tjutande.