Google

Translate blog

tisdag 25 augusti 2015

Evigt liv målet 2045 för rysk forskning. Rymdresor kan då göras med samma personal i ljusår tror vissa forskare.

Evigt liv är målet för vissa forskare i Ryssland och de tror att detta kan bli möjligt. Men resan dit för den som önskar detta är att personens hjärna  kopieras med känslor och tankar holografiskt till en artificiell hjärna.

Men kan detta lyckas fullt ut? är det en dröm eller kommer det bara att fungera i fantasin?

Mål kan all forskning ha men att fullfölja eller förverkliga det är en annan sak. Kan forskarna få frivilliga att ställa upp på experiment av detta slag. Experiment som kan ge vilka oväntade effekter som helst. Om de nu fungerar överhuvudtaget.

Visst är det slöseri med mänsklig erfarenhet och kunskap att varje generation ska lära det föregående redan kunde. Visst är det slöseri att en välfungerande erfaren människa ska dö och all erfarenhet försvinna vilket får konsekvenser hela tiden generation för generation.

Tänk bara på krig. Den generation som upplevde andra världskriget och deltog i detta skulle aldrig tillåta att det åter byggdes upp en politik som skapade krig igen. Men denna generation är nästan borta och idag finns ingen rädsla för politik eller krig bland nyare generationer då de inte har erfarenhet av detta.

Samma sak med ekonomisk politik den generation som byggde upp Sverige med solidaritet som ledstjärna skulle aldrig stöttat en allianspolitik där arbetslösas ersättning skulle ligga stilla och skatt efter bärkraft raseras till förmån för de med ett arbete. Jobbskatteavdrag skulle aldrig kunnat bli en ett mål om inte alla oberoende av inkomst eller stöd fick samma neddragning av skatt för några generationer sedan.

Ingen skulle anse praktik eller fas 3 var mänskligt för några generationer sedan detta skulle ses som straffarbete för fångar.

Då fanns en fungerande arbetsmarknad, fungerande arbetsförmedling och när någon skulle testas på ett arbete var det inte gratis arbetskraft utan provanställning med avtalsenlig lön som gällde.

Dagens generation ser inget fel med jobbskatteavdrag, praktik, fas 3 eller att arbetslösa ska ha en usel ersättning. Skolning till denna människosyn lyckades av alliansen men skulle aldrig lyckas för 40- år sedan och tidigare. Inte sedan rösträtten för alla infördes. Varför det lyckades är en gåta.


Men åter till evigt liv. Kan det lyckas? Troligen en gång i framtiden men då tror jag på att genmanipulation för att hela människan ska föryngras eller stoppas åldras är lösningen inte  holografiska hjärnor.