Google

Translate blog

lördag 26 september 2015

Ny idé om hur det lättare ska studeras eventuella livsmöjliga planeter utanför vårt solsystem. Majblommeliknande starshades kan vara lösningen.

En planet någonstans utanför vårt solsystem är ljussvag. Hela 10 miljarder ljussvagare än sin sol.

Det gör observationer svåra även med de bästa instrument.

Men idéer finns om hur man kan sålla fram detta ljussvaga och likartade objekt genom att spärra viss del av ljus från andra källor vid studerandet.

Allt är inte alltid konstruktivt. Men ingen vet vad som duger innan det testats. Luftfarkoster i form av zeppelinare har testats i någon mån men dessa farkoster var svåra att hålla koll på. De levde ett eget liv där uppe ibland.

Nu kommer nästa idé man hoppas på och troligen ska testa utanför teorin. Starshades. Blomliknande skivor vilka jag får förnimmelser av de liknar våra svenska majblommor som säljs till första maj.

Genom att kunna styra dessa blommors kronblad kan man spärra ljus från ovidkommande källor när man studerar en ljussvag källa.


Detta kan fungera i teorin. Nu är det bara att hoppas att idén håller i praktiken också. Intresset är just nu på topp för att hitta aliens. Den som gör detta och bevisar existensen för liv på andra planeter kommer med all säkerhet att vara nobelpristagare i framtiden. Den som en gång bevisar att så aldrig kan ske likaså. Om nu något av ovanstående någonsin kan bevisas.