Google

Translate blog

torsdag 17 december 2015

Mörk materia strömmar genom vår värld utan att kollidera med den materia vi kan se. Mörk materia kan ej få kontakt med vanlig materia.

Mörk materia den vanligaste materian i universum men osynlig för oss strömmar genom allt utan att vi märker av den med våra sinnen.

En ström svepande genom vårt solsystem kan vara större än vårt solsystem och går igenom oss likväl som genom Jorden utan att krocka med den materia vi skapats av och kan se och uppleva med våra sinnen.


Min tanke är att mörk energi troligen även denna har samma effekter  osynlig men närvarande och finns men påverkar inte vår energi eller materiauppbyggnad.

Enligt forskningsrön av nyaste slag tros cirka 4-5% av all materia vara den vi kan se ca 25 % av materian skulle vara mörk materia och resterande mörk energi.

 Detta enligt uppgifter från artikeln här. Men av denna energi kan man då undra hur stor procent energi eller materia  är den vi kan förstå?  Den energi  och materia vi kan mäta kanske man kan se det som den vilket är  den synliga eller användbara energin för oss här och nu.

Obs mörk materia ska inte förväxlas med neutriner vilka har samma effekt förutom att någon av dessa kan träffa oss någon gång under vår livstid. Neutriner finns i sådan mängd att tusentals miljarder strömmar genom våra kroppar varje sekund.