Google

Translate blog

onsdag 16 mars 2016

Det har hänt igen. En oväntad asteroid dök upp och sprängdes i atmosfären. Februari 2013, februari 2016 kommer en ny överraskning i februari 2019? Inga meteoritregn ska ex komma i februari något år vad man vet.

Vi kommer ihåg 15 febr 2013 och dagen då en asteroid sprängdes i atmosfären över  Chelyabinsk  i  Ryssland och mängder av glasrutor och glasskärvor skadade människor. Ännu idag förstår inte forskare varifrån den kom.

Från ingenstans dök den uppoch överraskade människor och skadade både människor och byggnader med sin detonationsvåg.

Det skulle inte kunna hända att en asteroid skulle kunna komma utan att övervakningen av rymden först upptäckt vad som var på väg. Övervakningen skärptes efter detta.


Men nu har det hänt igen utan förvarning eller upptäckt i förväg. En asteroid kom in i Jordens atmosfär  och sprängdes den 6 febr i år 2016. Den här gången ovan havet utanför Brasiliens kust vilket fick till följd att få såg den och hörde dess smäll i storleken av en atombomb. Skadorna uteblev vad man vet på människor och skepp i havet.

Men lika överraskande kom det denna gång. Den skärpta övervakningen sedan 2013 har inte kunnat ge den trygghet man hoppats på.

En sak jag undrar är om denna asteroid kommer från samma mystiska plats och ingår i fler likartade asteroider? Detta då Ryska asteroiden kom hit första hälften av febr 15 febr 2013 och denna den 6 febr tre år senare. Frågan blir då om vi kan vänta en tredje överraskande asteroid i febr 2019?

En intressant tanke är även varför de kom i februari då det inte ska komma meteoritregn i februari. Se följande länk när meteorskurar kommer

Inga kommentarer: