Google

Translate blog

tisdag 17 maj 2016

Hur vi kan bosätta oss på Saturnus eller Jupiters månar.

Vi kan självfallet aldrig landa på eller bosätta oss på gasjättar som Jupiter eller Saturnus och inte heller på Neptunus eller Uranus .

Men runt Saturnus och Jupiter vilket denna dag det handlar om finns månar där det är möjligt att landa och även bosätta sig på. Månar som inte är fientliga mot mänskliga bosättningar med lite hjälp.

Av Jupiters 67 månar är vissa mycket intressanta  dessa är Ganymedes, Europa och Castilles. Dessa tre har inre hav och troligen värme som kan användas vid en framtida bosättning. Möjligheten att dessa hav innefattar livsformer finns också.

Saturnus har  62 månar  och här finns även likt på runt Jupiter några högintressanta månar vilka kan hysa liv och kan vara möjliga att bo på för människan. De mest högintressanta  månarna här är Titan,  Enceladus, Thetys, Dione, Rhea, och Japetus.

Det blir för mycket att här gå igenom det intressanta material som finns just nu om detta. Istället rekommenderar jag starkt att läsa och se filmer om detta   genom att följa de länken som finns här om Jupiters månars terraformande och även länken om Saturnus månars terraformning.


Vi får bara hoppas att vi när den dagen kommer inte får eller blir invaderade av okända bakterier eller virus som snabbt tar död på oss. Liv som kanske kan finnas i de vatten som finns i de underjordiska hav vilka  finns på dessa månar eller andra platser där.

Inga kommentarer: