Google

Translate blog

onsdag 29 juni 2016

Det bildades både materia och antimateria den gång Big Bang uppkom. Kan mörk materia vara något ursprunget av krockar mellan dessa materiaslag?

Big Bang ska ha varit början på allt. Vad som hände innan diskuteras för fullt. I födelseögonblicket av allt bildades det som skulle bli vår materia, mörk materia men även antimateria. Och allt hölls samman av energi medan mörk energi försökte sönderdela allt igen.

Om den mörka materian även finns i två slags materia vet ingen och har mig veterligen inte diskuterats.

Men det bildades lika mycket antimateria som materia den gången. Antimateria är en spegelbild av materian. Den är uppbyggd på samma vis men de elektriska laddningarna i atomen är de motsatta mot i materian.


Var blev då antimaterian av? Vid krock med vår vanliga materia skulle båda slagen utplånats det är därför ingen förklaring på vart den försvann. Kan den varit så instabil att den utplånade sig själv? Kanske men då har vi ännu inte förstått hur allt fungerar.
En annan inte helt omöjlig förklaring är att den finns därute i form av galaxer uppbyggda av detta.

Kan ex halva universum vara byggt upp av antimateria och den andra hälften vilken vi befinner oss i vara materia som vi känner den?

Kanske till och med halva vintergatan är av antimateria. Men troligast är om ovan stämmer att antimaterian finns i vissa  galaxer och materia i vissa utan uppblandning i en viss galax.

Däremot kan det hypotetiskt finnas en del asteroider av antimateria lite varstans.

Men även detta är lite science fiction. Omöjligt är det inte men för min del tror jag mer på att antimaterian utplånade sig själv eller gick upp i en annan stadieklass vid krock med materia och blev till mörk materia alternativt försvann i tomma intet likt allt en gång började ur tomma intet.

Inga kommentarer: