Google

Translate blog

fredag 1 april 2016

Idag bevisas än mer att teorin om dinosauriernas utrotande stämmer.

I många år undrades det över hur  dinosaurierna plötsligt försvann från Jorden efter flera hundra miljoner års framgångssaga här.

Det var först när resterna efter ett meteornedslag i Mexico av stor kaliber hittades  i Yucatan forskare började tro sig förstå varför.

Ett nedslag vilket efter effekterna av detta gjorde en fimbulvinters inträffande med svår missväxt över Jorden. En förmörkelse av solen och iskyla.

Nu har ett lager av Iridium hittas över hela Jorden vilket än mer bevisar att denna katastrof inträffat. Chicxulubkratern vilken idag ligger under ytan  på Yucatanhalvön i Mexico där katastrofen inträffade för för ca 66 miljoner år sedan.

 Iridium en metall vilken i första hand finns i rymden och bildas vid nedslag av meteorer upptäcktes nyligen i ett tunt lager över hela Jordens yta.


En förhöjning av denna metall över hela Jorden från den tid då nedslaget i Mexico skedde vilket bevisar att ett nedslag av stort format har skett när vi trodde. Det finns en trolighet av att skrällen var ca en miljard större än Hiroshimabomben under andra världskriget. CA 50 % av alla levande varelser på Jorden försvann vid nedslaget och dinosaurier som överlevde dog ut under den efterföljande fimbulvintern och missväxten. En tid som varade i många år.