Google

Translate blog

lördag 23 april 2016

Om det finns utomjordingar kan vi snart dölja Jorden för dem och då överleva. Vi kan aldrig ta för givet att de som kanske finns däruppe är vänliga varelser.

Om Jorden upptäcks av varelser från andra världar  och dessa då inte är, det många tar för givet,  människovänliga, kan vi snart av säkerhetsskäl dölja Jorden för dem. Hoppas vi.

Detta med en slags laser vilken döljer Jorden och dess bana från främmande besökare. Om nu inte dessa, vilket förutsätts inte har utrustning som ser bortom skyddet.

Jag anser att vi är ensamma men många tror inte så. Och ser vi då ett besök som möjligt kan vi inte ta för givet att de besökande är vänliga upptäcktsresande. Istället kan det vara invasionsbenägna och även se oss som vi ser eller  historiskt sett vissa djur och folk som mat eller slavämnen.

Läs på medföljande länk om hur vi ev kan skydda vår värld vid ett utopiskt besök. Ett skydd är mer realistisk än tron att de som skulle komma är enbart vänliga och hjälpsamma och vi därför ska söka kontakt  och välkomna.  Vi bör inte vara naiva vi vet  historiskt hur naivt och godtroget många folk på Jorden tog emot upptäcktsresande och vad resultaten av detta blev. Indianerna i Amerika afrikanerna i Afrika.

Slavtjänst och dödande blev belöningen för dessas vänlighet och tro på besökarnas närvaro. Bluff och Båg var behandlingen av Amerikas indianer .  Inget säger att de som besöker ett folk eller en planet inte är där för att kolonisera och använda naturresurser för egna syften. Det som är i vägen får då ge vika. Kanske skulle människans framtid vid en invasion från rymden bli placering i reservat eller i boskapsfållor för att ätas eller kanske utrotning alternativt förvisning från Jorden.

Inte var europerna vänliga när de kom till Amerika eller Afrika första gången. De invaderade dessa länder och tog slavar. Inget säger att inte ev utomjordingar med högre tekniskt kunnande än vi skulle göra samma sak här.

Ett tips om hur Nordamerika behandlade indianer i detta fall apacherna fram till 1900-talet kan läsas om i boken om Geronimo av Peter Glas. Vill vi bli vår tids eller framtidens apacher? Om inte bör skydd byggas och kontaktförsök undvikas tills vi vet vad vi gör och har skydd för fientliga angrepp om sådana kommer. I dag har vi inte det.