Google

Translate blog

fredag 10 mars 2017

Tidsresor kan bli möjliga i vår generation anser en del.

Det finns de som anser att tidsresor för alla kan bli möjliga i vår generation.
Vi har läst om den förr, teorin att kan vi färdas nära ljushastigheten reser vi in i framtiden.

Problemet är att när vi väl rest och landat finns ingen resa tillbaks. Bakåt i tiden är omöjligt att resa. Inte ens teorier finns om hur detta skulle kunna ske. Det förklarar även varför inga tidsresenärer från framtiden besöker oss. Men samtidigt bevisar det inte heller att tidsresor in i framtiden har skett i framtiden. Tidsresor in i framtiden kunde säkert inte göras av våra förfäder så mycket vet vi om vi inte börjar tänka som sf-författare

Naturlagarna kan även ha gränsen för alltet, att inget ska kunna resa bakåt i tiden då det skulle få otroligt konstiga paradoxer. Paradoxer som att någon reser tillbaks för att tippa på rätt lag på stryktipset för att vinna en slant. Resa tillbaks för att mörda en politiker mm.

Däremot gör inte tidsresor framåt i tiden där ingen väg tillbaks finns att det sker omöjliga paradoxer såvida inte någon reser in i framtiden för att besöka sig själv som gammal. Hur ett sådant möte ska kunna ske om ex framtidsresenären förolyckas på vägen eller i framtiden blir då följande. Den äldre upplagan av personen finns då inte att möta utan den yngre upplagan söker och råkar ut för den olycka som den gör. 

Resultat i det förgångna personen försvann för alltid på resan. Men frågan är om någon vill resa till en okänd kanske inte existerande framtid?


Vem vet. Men troligen kommer den dagen då tidsresor kan bli möjliga. Men i vår generation? Tillåt mig tvivla.