Google

Translate blog

söndag 11 mars 2018

Var försiktig med meddelanden som kommer i form av signaler från en misstänkt främmande civilisationer därute.


Många hoppas på kontaktförsök från främmande intelligenser från universums djup. Sökandet efter dem pågår för fullt.

Men om eller när ett avancerat signalbudskap av något slag kommer bör vi vara mycket försiktiga med att avkoda det för att förstå det.

Är det avancerat vilket är troligt behövs även mycket stor datorkapacitet för att avkoda det.

Kanske det säkraste vore att förstöra det och aldrig avkoda det. Inte att försöka  förstå och sända ett returmeddelande om att vi är här till en kanske  fientlig intelligens. Det förstår de flesta redan. Att chansa på att det är en fredlig intelligens vi har därute kan bli ödesdigert.

Risken finns att meddelande av avancerat slag kan starta något okontrollerat om vi öppnar dem. Exempelvis ett hot om att vi ska göra si och så,  kanske förslavas och om vi inte gör detta hotas med att få vår sol att explodera i en supernova. Ett avancerat elektroniskt meddelande kan även bara genom att öppnas ta kontroll över våra datorer. 

Vi måste därför ha säkra platser för att öppna meddelanden om vi inte ska utplåna dem. Tänk på faran av att öppna spam i mail-boxen, detta är samma sak, farliga och fientliga meddelanden kan även komma från universum om det finns något där som söker kontakt.

En vänligt sinnad intelligens därute kan därför få svårt för att bevisa att de är vänliga då misstanken om motsatsen alltid måste finnas hos oss som mottagare om motsatsen. Vi måste även förstå att de där ute kan se det likartat vid våra försök att söka intelligens därute.

Det är lätt att bli lurad men tar vi inte risker blir vi troligen  ensamma och isolerade i all framtid om det nu finns någon mer än vi därute och denne önskar kontakt.

Men själv tror jag, att det om de finns att de  inte kommer att missa kontakten med oss om de absolut vill finna oss.

Detta då man kan jämföra med säkerhetstjänster på Jorden vilka försöker förhindra överlöpare här som förråder sitt land, det finns organisationer och privata personer med stora ekonomiska resurser som på eget bevåg söker kontakt med eventuella intelligenser därute för visa att vi finns i tron att de där ute kan lösa alla Jordens problem genom en högre utveckling av intelligens och teknik. Det är möjligt de kan men motsatsen är lika trolig att de vill och att de  har helt andra planer med oss och vårt solsystem om de kommer.
Bilden är på en skrämmande besökare från rymden OBS en fantasi

Inga kommentarer: