Google

Translate blog

fredag 18 juli 2008

Stoppa verklighetsförvrängningen i dagens kristdemokraters ledning.


Alasdair MacIntyre påstår att den instrumentella vetenskapen (positivismen) för länge sedan distanserat sig från subjektet (människan) då man mäter det som egentligen inte bör mätas eller kan mätas vid observationer.

Därmed kan fakta manipuleras obegränsat. Man bevisar det man vill bevisa. Och som vi alla vet statistik manipuleras till att bevisa det vi vill bevisa. Han säger att validitetsproblemen är stora och det kan vi hålla med om.

En mycket bra förklaring på begreppet och det lika viktiga begreppet i sammanhanget reliabiliteten mm kan man läsa om här http://www.infovoice.se/fou/bok/10000035.htm

Inom vissa vetenskaper bör man vara försiktig med statistikförfaranden. Inom naturvetenskap är de ok. Inom humanistisk vetenskap blir de löjeväckande i många fall då man ofta här försöker beskriva fall av något slag eller människors ageranden och tankar utifrån något. Ingen kvantitativ mätningshysteri här om resultatet ska bli seriöst.

All form av diskriminering av religion eller oliktänkande, etniska grupper mm är ett steg tillbaks i historien. Vi måste motarbeta alla uppfattningar som kan locka lättrogna och obildade till främlingsfientlighet mm. Men även förvrängning av verkligheten måste motarbetas. http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=155671

Visst misslyckades socialdemokraterna med sin arbetsmarknadspolitik när de hade makten. Men Alliansen har inte gjort så mycket som kan ses som positivt mer än haft tur med en högkonjunktur. Men värre är att Alliansen segregerat långtidsarbetslösa genom att göra det svårt att leva utan arbete. Minskad ersättning och utanförskap genom att ge skattelindring enbart för de som har arbete. Man måste hålla i minnet att äldre långtidsarbetslösa är och i de flesta fall blir kroniskt arbetslösa med korta avbrott av praktik och nu senast av plusjobb som numera inte är tillåtna av Alliansen.

Alliansen skapar en än starkare känsla av utanförskap för långtidsarbetslösa men även för sjuka och pensionärer. Långtidsarbetslösa får inte arbete oberoende av hur mycket ersättningen än sänks, de får enbart än mindre självförtroende och orkar i många fall därför inte längre söka jobb. De känner det totalt meningslöst när ersättningen sänks. Tidigare när de sökte jobb kände de i alla fall att de inte förolämpades av staten genom de inte fick samma skattesats som de som arbetade och ersättningen gick att leva på.

I dag har många gett upp och arbetsförmedlingen hittar inte ens praktikplatser till alla som hamnat utanför. Segregationspolitik och utanförskapande för i första hand äldre långtidsarbetslösa är vad Alliansen skapat. Och KD bör skämmas för att föra en så okristen och segregerande politik. Medmänsklighet borde vara varje kristens ledstjärna, inte egoistiskt handlande på bekostnad av de sämst ställda genom att ingå i och stötta en högerpolitik som vi i Sverige inte sett på generationer.

Man kan fråga sig vem eller vad som förvirrat dagens KD till att gå ärenden som inte kan ses som kristna om man inte ser kristendomen som framgångslära av det slag som ultrahögerns kristna sekter i USA.