Google

Translate blog

fredag 8 augusti 2008

Visa våra politiker att vi har grannländer med lägre arbetslöshet och högre a-kassaersättning!


Charlotte Perkin Gilman, den siste i raden av berömda författande kvinnor som jag beskriver. Hon var socialist och feminist. Mest känd är hon för att hon ansåg att det finns värden som är specifikt kvinnliga som är knutna till moderskapet fastän människan äger kraft att förändra. Förändra kultur som samhälle och därmed förbättra livsvillkoren för alla, män som kvinnor.

Hon framhöll likheten mellan könen. Olikheter som underordning är inte biologisk sa hon utan istället ett resultat av ekonomiska och sociala normer som skapats genom historien.

Kvinnor, sa hon, är inte outvecklade män, däremot är kvinnor outvecklade människor.
Detta genom att de tvingats leva under förtryck genom historien.

Detta var sista redogörelsen av kvinnor genom historien som satt sina spår. Nu kommer jag att helt gå in på lärdomshistoria och tänka fritt utefter någon händelse från vår svenska historia. Detta av intresse men även av spänningen i att fritt tänka utefter en viss händelse.

Tänker på vårt svenska samhälle och de segregationspolitiska beslut Alliansen ideologiskt fått igenom med ursäkten att det ska gynna arbetslösheten. Bekämpningen av arbetslösa istället för arbetslösheten så dessa mår dåligt och i många fall gett upp med jobbsökeri. Det finns andra vägar men det förstår nog de flesta redan nu. Ideologi kan ingen kämpa mot men när ideologin blir politik då drabbas någon. I Alliansens Sverige; de sämst ställda som fått uppleva vad begreppet utanförskap innebär när de utesluts ur skattesänkningar och får mindre att leva på samtidigt som priserna höjs.

Men Danmark som har en annan arbetsmarknadspolitik har klarat av att minska arbetslösheten utan en Allians. Se:
http://www.va.se/nyheter/2008/07/31/danmarks-arbetsloshet-sjunker/
Tänk och begrunda, de har högre arbetslöshetsersättning än i Sverige under 4 år men ändå lägre arbetslöshet. Kan man då ursäkta Alliansens neddragningar av a-kassan? Självklart inte! Med neddragningen följde och följer att folk ger upp och rent ut sagt skiter i sin arbetslöshet och inte orkar bry sig längre.

Alliansen fick en sjuk idé om att det skulle gett motsatt effekt. Men har man aldrig har haft problem med att få jobb vilket dessa herrar o damer säkert har sluppit (i annat fall hade de förstått hur illa de behandlar sin nästa), har kontakter för livets alla problem (kontakter med likställda med makt och möjligheter) brukar det mesta lösa sig.

En mer fördomsfull regering än Alliansen har vi inte sett på många årtionden.
Att bedöma människor som sämre och som parasiter som inte önskar arbeta utan bara fuskar till sig förmåner och därför ska sättas på plats är inte värderingar en regering bör ha, även om det inte säjs alltid rätt utåt visar politiken på denna inställning.