Google

Translate blog

lördag 4 januari 2014

Elpriser ett av segregationsverktygen i ett Sverige där Fredrik Reinfeldt uttalat att han inte tänker avgå, även om de rödgröna får majoritet i valet 2014.



Att följa demokratiskt tagna beslut är inget som alliansen ser som av vikt.
Vi kan påminnas om riksdagsbeslutet 2011 att fas 3 skulle avvecklas.
Detta hånlog alliansen åt och gjorde inget annat än att ändra namnet till sysselsättningsfasen och påstod att nu var fas 3 borta.

Att sedan sysselsättningsfasen enbart var ett namnbyte begrep få. Och de rödgröna accepterade tyst detta.

Oftast får alliansen hjälp att få igenom sina förslag av Sverigedemokraterna.

Citat: I går förlorade Allians­regeringen sin första riktigt viktiga fråga i riksdagen. Normalt brukar Fredrik Reinfeldt få stöd av Sverigedemokraterna, men inte denna gång.
--- Sverigedemokraterna är vågmästare riksdagen och kan fälla avgörandet.

Så hur röstade då Sverigedemokraterna?

 De röstade med Alliansen 118 gånger och med de rödgröna 9 gånger. Vid 13 voteringar lade de ner rösterna, enligt Riksdagens utredningstjänst.
Om siffrorna hade varit omvända skulle inte Alliansen fått igenom sin politik i riksdagen och hade knappast kunnat regera landet. Slut citat.

Men vilket ramaskri det blev när risken som nu förverkligats blev sanning, att de istället röstade med de rödgröna för stopp av förändring av brytpunkten för statlig skatt med syftet att ytterligare segregera svenskar ekonomiskt.

Då ropades det från alliansen att de rödgröna samarbetar med SD!

Alliansen är otrolig i sin retorik. De sår bluff vart de går och allt som inte går i deras väg ses som något som ska propageras som förhatligt för ”arbetslinjens” mantrautropande.


Elmarknadens avreglering spökar igen. 

Citat: Elnätsräkningen för en genomsnittlig villaägare kan komma att höjas med minst 3000 kronor om året beräknar Villaägarna. Ansvarig myndighet tror på ännu större ökning.

--- enligt Förvaltningsrätten kan en juridisk process inte ta hänsyn till hur mycket pengar det nu kan komma att handla om för elkunderna.

– Vi har inte suttit och räknat på pengar utan rent juridiskt tittat på gällande lagar. Det finns inget stöd i lagstiftningen att införa en övergångsperiod på 18 år som Energimarknadsinspektionen ville göra. Därför kunde inte domen se ut på något annat sätt, säger Tomas Fredén, som är rådman på Förvaltningsrätten.
Men enligt Jakob Eliasson kan det vara just lagstiftningen det är fel på.
– Om det är så är det isåfall reglerna som är djupt bristfälliga. Och det är därför konsekvenserna blir så bisarra. Slut citat.
Bisarra, ja, allt som lagstiftats genom alliansens tid är bisarrt.
Men utstuderat skickligt, ont och kallt uttänkt. Kan även detta vara ett verktyg för alliansen att segregera människor ekonomiskt?
Troligen finns en mening i lagstiftningen som kanske inte går att se kortsiktigt.