Google

Translate blog

onsdag 10 december 2008

Av all idiotisk forskning är detta ett nytt exempel.


På sextiotalet drogades frivilliga med LSD för att forskarna skulle leka som jag ser det. Om det var sadistiska forskare vet jag inte men man kan undra då man senare läste effekterna hos de som tog drogerna. Om det är dårar som forskar om hur det är att skaka hand med sig själv eller känna sig som kvinna, som man, vet jag inte.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=858948
Men normal forskning för mänsklighetens bästa är det inte. Man kan undra om det är efterkommande till LSD forskarna som ligger bakom forskningen. Dumheter som så mycket annat är ju till viss del ärftligt.

Kanske de som ställer upp även de ska misstänkas som efterkommande till de som ställde upp som LSD försökskaniner. Men jag tror de tvingades ställa upp om jag inte missminner mig.
Nej om människan inte ätit av kunskapens frukt en gång hade vi sluppit mycket av idiotisk forskning och säkert även krigsvapen mm. Vi var som människor inte mogna till kunskap. Däremot lovade Gud den gången att den dag vi är mogna ska vi bli som Gud och äga all kunskap om allt inklusive godhet. Tyvärr var och är människan som barn ännu och fick då kunskap för tidigt och resultatet har vi sett sedan dess, miljöförstöring, krig, egoism och idiotisk forskning.


Anders Hellant.

Anders Hellant föddes1717. Hans far var lappfogde innebärande att en äldre lapp företrädde samerna i frågor mot kronans representanter, han var också handelsman. 1733 började Hellant studera på Uppsala universitet. Denna studietid avslutade han med att 1738 färdigställa en avhandling om laxfisket i Torne älv.

Anders Hellant var länskanslist i Västerbotten när den franska gradmätningsexpeditionen kom till regionen. http://www4.rovaniemi.fi/lapinkavijat/maupertuis/index_sv.html

Hellant kunde så pass mycket franska att han utsågs till tolk för expeditionen för den tid den uppehöll sig i grannskapet där han fanns.

Om det var på grund av detta eller hans stora kunskaper inom astronomi kan diskuteras. Men i vilket fall som helst blev han snart under ett halvt århundrade en av de mest inflytelserika personerna i Tornedalen.

Han blev även utsedd till kungens ståthållare i regionen och reste som sådan under en längre tid runt på Nordkalotten. Trots detta värv fortsatte Hellant sina vetenskapliga iakttagelser, och då i första hand inom astronomi. Han hade som astronom ett eget observatorium i Torneå och härifrån sände han sina observationer till vetenskapsakademin. 1789 var hans saga all och lämnade på naturlig väg vår värld..