Google

Translate blog

fredag 8 maj 2020

Pentagon släppte bevis på Ufo. Men är det Ufo? Jag tvivlar.


Tre videoklipp på oidentifierade flygande föremål har släppts av Pentagon då dessa inte är känslig information av säkerhetsslag och redan har kommit ut till allmänheten.

 ”Det luftburna fenomenet är fortfarande oidentifierat”, skriver det amerikanska försvarsdepartementet. Pentagon har bekräftat att filmerna visar oidentifierade flygande föremål och är äkta. En av dem är från 2004 och de andra två – som bland andra New York Times rapporterat om – från 2015.  Detta (min anm) gör det svårt att analysera och fundera över objekten då det har hänt likartad rapportering med 11 års skillnad.


Det amerikanska försvarsdepartementet har nu valt att publicera filmerna som är identiska då de  länge ändå cirkulerat på internet.


”Det luftburna fenomenet som kan observeras i videorna är fortfarande 'oidentifierat'“, skriver det amerikanska försvarsdepartementet.”De flyger alla mot vinden. Vindhastigheten är  61 sekundmeter kolla på den där grejen...kolla på den där grejen, den roterar.” säger löjtnant Ryan Graves, som flyger F/A-18 Super Hornet, till New York Times vid ena observationen ” de här grejerna kunde vara där ute hela dagen”. Graves uppgav att ”de kunde accelerera, sakta ner och sedan nå hypersoniska hastigheter”.


Löjtnant Graves återgav dessutom ett minne av en händelse vid flygbasen Virginia Beach. En pilot i Graves kompani ska ha återvänt från ett uppdrag och sett ut som om han fått en chock.– Jag kolliderade nästan med en av de där sakerna, sa piloten till Graves.


”Saken” i fråga beskrevs som en ”ring innesluten i en kub” och hade flugit rakt mellan två av kompaniets plan, som vid tillfället befann sig omkring 30 meter från varandra.

En idé är att det var drönare av avancerat slag men vilken stat hade sådana avancerade drönare fall 2004? Knappast någon och varför dök de upp igen 2015 (min anm). Kan det vara ett optiskt fenomen som har sitt ursprung från planen vid en viss hastighet och vissa väderförhållanden? Kanske anser jag. Just att det är mer än en observation är intressant.


Jag vet inte om det är samma väderförhållanden och samma sorts plan som är inblandade men är det så ligger förklaringen kanske där. Vad sedan fenomenet beror på är en annan sak. Men att det är Ufo från en annan värld eller främmande staters avancerade farkoster som ex drönare tror jag inte på. Troligast skugga från planen som reflekterar sig som väderfenomen (moln och ljus)

Bild från New york times.