Google

Translate blog

måndag 9 juni 2014

Dessa begrepp som kan tolkas hur som helst. ”Arbetslinjen” är katastrof begreppet. Men nu kom lika konstiga begreppsformuleringar när EU-valet gick.


”Arbetslinjen” och även begreppet utanförskap tolkar alliansen på ett sätt som få förstår, eller förstod när dessa begrepp började användas av dessa segregationspolitiker.

”Arbetslinjen” trodde många skulle betyda att allt skulle satsas för att alla skulle få ett arbete. Men ”arbetslinjen” innebar i praktiken inget av detta utan istället att fler skulle bli arbetssökande och färre sjukpensionärer. Därför utförsäkrades människor från sjukförsäkringen på löpande band.

Att bryta utanförskapet trodde många betydde att människor skulle få arbete och få behålla en bra eller bättre a-kassa vid arbetslöshet och att arbetsförmedlingen skulle arbeta med enbart en uppgift, att skapa kontakter för de arbetslösa som inte hade dessa och som därför omöjligt - utan stöd och hjälp - kunde hitta detta arbete.

Men resultatet av begreppet i alliansen värld var att de såg brutet utanförskap som synonymt med att en person utförsäkrats från sjukförsäkringen och istället blivit arbetssökande. När det gäller uppgifterna för arbetsförmedlingen blev detta kontroll av arbetssökandes arbetssökeri - vilket inte gett fler arbeten.  

Arbetslöshetsförsäkringen blev katastrof, idag behöver många med detta söka försörjningsstöd.

Vid EU-valet kom mystiska budskap som kunde tolkas hur som helst igen. Vanliga svenskar kunde tolka dessa intetsägande budskap enligt eget huvud, meningen med budskapet vet vi ännu inte idag.

Folkpartiets Ja till Europa. Vad ska det betyda? Ja till EU tror säkert många. Jag tror ja till fri arbetskraftsinvandring och fri lönesättning för dessa arbetare, vilket då ger skjuts åt alliansens mål med den s.k. arbetslinjen: en låglöneklass.

Moderaternas slogan var lika kufisk med samma innebörd.

Den löd: Vi tror på Europa.