Google

Translate blog

lördag 29 juli 2023

Vi bör ha lärt av från vår historia vad som kan ske vid kontakter med främmande civilisationer

 


I februari 2023 gav president Joe Biden order om att skjuta ner tre oidentifierade luftfenomen. Påstådda läckta bilder från en marinpilot av UFO och nyheter från en visselblåsares rapport om en möjlig amerikansk regeringsmörkläggning om UFO-forskning var ute i media. Senast tyder en oberoende analys som publicerades i juni på att UFO kan ha samlats in av en hemlig byrå för den amerikanska regeringen.

Om några faktiska bevis på utomjordiskt liv framkommer, oavsett om det är från vittnesmål från visselblåsare eller ett erkännande av en mörkläggning skulle det vara ett historiskt paradigmskifte.

Medlemmar i en arbetsgrupp för inhemska studier som blev ombedda att låna ut expertis till en workshop ansluten till Berkeley SETI Research Center, har  studerat århundraden av kulturkontakter i ett  SETI;s samarbete  till workshopen 

Arbetet bestod av   tvärvetenskaplig forskning i Australien, Nya Zeeland, Afrika och  Amerika. SETI: s Post-Detection Hub - ett annat sällsynt undantag från SETI: s STEM-centerism beskriver i ett uttalande att det verkar mest sannolikt att de möjliga omständigheterna som föreställs bör inkludera att hitta ET-artefakter, upptäcka signaler från tusentals ljusår bort, hantera språklig inkompatibilitet, hitta mikrobiella organismer i rymden eller på andra planeter och biologisk förorening av antingen eventuella utomjordingar eller människan. Huruvida den amerikanska regeringen eller militärcheferna skulle lyssna på detta är en annan sak. 

SETI-anslutna forskare tenderar att försäkra kritiker om att avsikterna hos någon därute som lyssnar efter teknosignaturer är välvilliga, eftersom "ingen skada kan komma från att bara lyssna”. Ordföranden emeritus för SETI-forskning, Jill Tarter, försvarade upptäckten av att vi lyssnar  att en eventuell  ET-civilisation skulle uppfatta våra lyssningstekniker som omogna ofarliga eller elementära.

Arbetsgruppen använde sig av historien om koloniala kontakter för att visa farorna med att tro att främmande tekniskt avancerade arter därute är jämförelsevis avancerade eller intelligenta och har samma mått av etik och moral som vi. Men det skulle lik väl vara en varningssignal tänk   när Christopher Columbus och andra europeiska upptäcktsresande kom till Amerika då formades dessa relationer av den förutfattade uppfattningen att "indianerna" var mindre avancerade på grund av deras brist på ex eget skrivspråk. Detta ledde till årtionden av inhemsk träldom i Amerika för indianerna.

Den första dominobrickan av ett offentligt ET-meddelande eller återvunna kroppar eller farkoster kan bli början på kaskadhändelser från dessa utomjordingar skulle kunna fortsätta med invasion, alienföretags resursutvinning och geopolitisk omorganisation. Imperialismens och kolonialismens historia på jorden åter igen men nu i form av att vi koloniseras. Ingen kan veta säkert hur mötet med utomjordingar skulle gå, men man bör överväga hur det gick när européer kom till Sydamerika eller Afrika.

Blir vi upptäckta kan vi ses som mat, slavämne eller så kan de se Jorden som en resurs för egna syften. I övrigt anser jag att de misstänkta farkosterna nämnda ovan har sitt ursprung på Jorden. Misstanken går till Kina vilka har avancerad teknik till skillnad från ex Ryssland.

Bild vikimedia kan detta vara människans framtid om aliens kommer. Slaveri ?