Google

Translate blog

torsdag 17 augusti 2023

Eldboll över Melbourne

 


Den 6:e augusti 2023 runt midnatt såg människor över hela Melbourne och beskrev på  sociala medier observationer av ett starkt ljus som långsamt sträckte sig ut sig över himlen.

Videofilmer visar tydligt att eldklotet bröts isär och fragment som brinner upp vilket visar att föremålet var stort. Det har i rapporter från Victoria beskrivits som höga explosioner. Ljudbommar som antyder att bitarna klarade inträdet i atmosfären tillräckligt länge för att komma ner i den lägre atmosfären - annars skulle ljudbangar inte höras från marken. I sin tur visar detta att åtminstone en del av detta eldklot bestod av tät materia.

Dessutom sågs eldklotets glöd tydligt urskiljbar i olika färger särskilt i orange, i vissa videor. Detta visar att objektet inte är en rymdsten utan är tillverkad med en betydande mängd plast eller metaller som brinner upp Så det är troligt att det bestod av flera ton rymdskräp - allt som människor har skickat upp i omloppsbana runt jorden som inte längre är under vår kontroll - återinträder i jordens atmosfär förr eller senare. Inget förutspåddes dock för återinträde på den globala spårningssidan för just detta rymdskräp. Men att ha total kontroll på allt skräp därute är säkert lika omöjligt som att ha kontroll på allt skräp på Jorden.

Bild vikipedia på Melbourne