Google

Translate blog

onsdag 15 oktober 2008

Ufon, vår tids troll bergtagen eller upptagen samma psykiska fenomen.


Meteoriter, oftast brinner de upp i övre atmosfären och förblir okända olyckstillbud.
Men ibland kan man se ljussken från dem. Detta hände i dagarna i så motto att det uppmärksammades i pressen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=837275

Dessa ljussken är med all säkerhet förklaringen till merparten av Ufo-synerna. Återstående syner av Ufo är klotblixtar, planeter, stjärnor, flygplan eller norrsken. Sedan finns det de sista och oförklarliga, vilka är hallucinationer. Plus självklart skrot från uppsända satteliter som kraschar mot atmosfären.



Nu något mer verklighetsnära historiskt och då om Messenius tankar om

jättarnas ursprung, bör nämnas när vi talar om 1600-talet och dess tankevärld. Jättarna nämns ju redan i bibeln, dessa mastodonter som sedan har försvunnit från jordens yta på ett mystiskt vis.

I sina historiska arbeten använde han gammal litteratur och då i första hand den isländska litteraturen med dess gudasagor och kungalängder.

I denna såg han bevis på goternas ärorika forntid. Exempelvis tog han till sig berättelsen om hur en hop jättar från Kanans land efter syndafloden invandrade till Norden. Kanhända var det ättlingar till dessa som han ansåg ha kastat sten mot de nybyggda kristna kyrkorna vid kristnandet av Norden. De flyttblock och större stenbumlingar som ligger lite varstans i Sverige ansågs vara jättekast mot kyrkklockors ringningar vid kyrkans första år.

Men det Messenius blivit mest känd för är hans skriverier om hur Oden och asarna flyttade till Norden från mindre Asien åren innan Jesu födelse. Det var asiaten och hövdingen Oden-Othinus som tillsammans med asarna, läs asiaterna, här kommer enligt Messenius begreppet asar ifrån, dessa invaderade till Norden och grundade Sigtuna och gav även upphov till Ynglingarnas kungaätt. Och denna historia togs långt fram i tiden på fullaste allvar här i Norden bland pleti som kreti.

Det finns mer av intresse att lära och läsa om denne man som även fick tillbringa en hel del år på fästning anklagad för spioneri.