Google

Translate blog

fredag 10 juli 2020

För att upprätta en första koloni på Mars bör antalet personer vara 110 stycken

För att en koloni på en planet därute ex Mars ska kunna fungera där stöd från Jorden tar tid att få behövs en del kunskaper, uppbyggnad och personer med skilda förmågor.
I en ny studie visas att det minsta antalet bosättare är ca 110. Författaren är Jean-Marc Salotti, professor vid Bordeaux Institut National Polytechniquedet vilken i studien konstaterar att det finns  mycket att tänka på när det gäller att etablera någon form av närvaro på en annan planet ex Mars.

Frågor som måste besvaras är ex : Hur bör människor organisera sig? Vilken utrustning behöver de medföra? Hur ska de  utvinna tillgängliga resurser som ex vatten? Vilken typ av kompetens behövs?

Studien är dock koncentrerad på hur många personer som minst behövs. Uträkningen visar på 110 st  "Jag visar här att en matematisk modell kan användas för att bestämma det minsta antalet bosättare och sättet att leva för överlevnad på en annan planet som ex säger Salotti.

Vad som måste fungera är ekosystemhantering, energiproduktion, industri, byggnader och mänskliga faktorer/sociala aktiviteter.

Troligen (min anm.) är uträkningen helt korrekt utefter den kunskap och förförståelse vi har i dag teoretiskt om nya bosättningar på isolerade platser. Någon sådan på jorden är Antarktis där forskarstationer är isolerade under månader )dock kan resurser hit komma betydligt snabbare vid behov än på Mars) . Men som sagt vi kan inte säkert veta vilka resurser som behövs på en ny planet vi kan bara förutse utefter jordiska förhållanden och teorier om behov mänskligt sett.

Bild från vikimedia på ytan av Mars från NASA