Google

Translate blog

fredag 8 mars 2024

Fler observationer av UFO i västra USA än i östra USA.

 


I en ny studie under ledning av geografer vid University of Utah har man undersökt  om lokala miljöfaktorer ökar eller minskar i antalet observationsrapporter i USA. De använde data från National UFO Research Center och inkluderade cirka 98 000 observationsrapporter från en 20-årsperiod (från 2001 till 2020).

 I varje stat i USA analyserade forskarna två förhållanden: Sky view potential, som hänvisar till områdets ljusföroreningar, molntäcke och trädkronor och potentialen för att naturliga objekt är närvarande på himlen vilket innebär närheten till flygplatser och militära installationer.

Majoriteten av UFO- observationerna kom från de västra delarna av USA troligen på grund av regionens fysiska geografi många vidöppna ytor och mörk himmel (inte så många ljusföroreningar). UAP-rapporterade hotspots hade i många fall trovärdiga relationer med flygtrafik och militär aktivitet vilket tyder på att människor upptäcker verkliga föremål men inte känner igen vad de är.

"Tanken är att om du har en chans att se något, så är det mer sannolikt att du kommer att se oförklarliga fenomen på himlen", beskriver Richard Medina, docent i geografi vid University of Utah och huvudförfattare till studien och tillägger. "Det finns mer teknik på himlen än någonsin tidigare, så frågan är: Vad är det egentligen folk ser? Det är en svår fråga att svara på men en viktig fråga eftersom all osäkerhet kan vara ett potentiellt hot mot den nationella säkerheten”. Ex spionfarkoster från andra länder som de upptäckta kinesiska ballongerna för inte så länge sedan.

Att förstå det miljömässiga sammanhanget i  observationer kommer att göra det lättare att hitta förklaringar till förekomsten och hjälpa till att identifiera verkligt avvikande objekt de som kan vara ett legitimt hot.

Geograferna såg på antalet observationer per 10 000 personer per stat och identifierade signifikanta kluster av ett lågt antal rapporter (kalla fläckar) och ett högt antal rapporter (hot spots). Det rapporterades betydligt fler observationer i västra och i nordöstra USA, längs några isolerade områden. De kalla fläckarna fanns på de centrala slätterna och i sydöstra USA.

Alla resultat stödde den allmänna hypotesen att människor kommer att se saker där det finns en möjlighet. "Väst har en historisk relation till UAP – Area 51 i Nevada, Roswell i New Mexico och i Utah har vi Skinwalker Ranch i Uinta Basin och militär aktivitet i U.S. Army Dugway Proving Ground", beskriver Medina. "Dessutom finns det ett robust friluftsliv där folk är ute och tittar upp mot himlen."

Artikeln publicerades den 14 december 2023 i tidskriften Scientific Reports.

Bild https://www.deviantart.com/