Google

Translate blog

lördag 1 juni 2019

Eventuella Aliens misstag kan väcka mänskligheten för faran för hur vi förstör vår planet.


Om vi finner tecken på en utdöd civilisation däruppe i form av en förstörd planet kan det få mänskligheten att börja tänka om i förhållande till krig och klimatförstöring (kanske).


Det kan vara en anledning till att inte återupprepa en likande händelse.

Mänskligheten går en farlig väg. Det har den alltid gjort men med dagens teknik är denna väg än farligare. Vi har utvecklat vapen kraftfulla nog för att förändra jorden och massdöda folk.


Det finns en ondska i mänskligheten som är katastrofal i form av fanatism inom religion och det finns kriminella gäng som visar på en ondska utan gräns i vårt samhälle. En ondska som alltid funnits men syns mer i dag genom alla former av sociala medier (min anm).


Liknande beteende kan ha lett till utplåning  av avancerade utomjordiska raser runt om i galaxen, sa nyligen Avi Loeb, ordförande för Harvards astronomi institutionen.

Det kan även förklara (kanske) varför vi ännu inte fått kontakt med ET trots överflödet av beboeliga planeter i Vintergatan.


”Kan vi ta varning i dag och därmed förhindra en katastrof. Ett nytt beteende som kanske gör att vi i en framtid kan få ett meddelande där uppifrån med lydelsen :” Välkommen till interstellära klubben ”. Och vi kommer kanske då vi inte är en civilisation som ses som en risk att kontakta upptäcker att det finns en hel del trafik därute vi inte varit medvetna om då vi stängts ute ”.
  

Vi har redan fått en glimt av denna trafik, säger Loeb. Han har skrivit en rapport där han antyder att ' Oumuamua, det första bekräftade interstellära objektet i vårt solsystem vilket kan vara en främmande rymdfarkost. Alternativt kanske en rest efter en sprängd planet från ett krig däruppe.


I dag anser man att  ' Oumuamua var en komet. Men det är viktigt att inte avfärda rymdfarkostidén, säger Loeb. Alternativt en rest efter en krigshandling däruppe (min anm).


– Vi bör hålla ett öppet sinne och inte anta vi vet svar i förväg, säger  han. ”Du behöver inte låtsas att du vet något”.


Sanningen är säkert att vi många gånger tror oss veta något och detta utifrån slutsatser av vår förförståelse och utbildning. Men som vid Oumuamuabesöket ska vi vara försiktiga med slutsatser då detta besök var en helt ny upplevelse för mänskligheten.