Google

Translate blog

tisdag 28 januari 2020

Kan det finnas osynliga utomjordiska livsformer mitt ibland oss?


Helen Sharman, Storbritanniens första astronaut är kemist vid Imperial College London. Hon påstod nyligen att främmande livsformer (från andra solsystem) är omöjliga att upptäcka men kan leva mitt  ibland oss. 


Det finns många definitioner av vad liv är. Mängden av definitioner är ett enormt problem när det gäller att söka efter liv på planeter i främmande solsystem. Men även här på Jorden. Många säger enbart  "Vi vet det när vi ser det" detta innebär att vi begränsar oss till geocentrisk, möjligen även antropocentriska idéer om hur liv ser ut. När vi tänker på utomjordiskt liv föreställer vi oss ofta en humanoid varelse. 


Men det intelligenta liv vi söker efter behöver inte vara Humanoider. Sharman säger att hon tror att utomjordingar existerar. Hon säger: "Är de som du och jag bestående av kol och kväve? Kanske inte. Det är möjligt att de är här just nu men vi kan helt enkelt inte se dem. "Sådant liv skulle existera i en "skuggbiosfär". 


Med det menar hon inte ett spökrike utan oupptäckta varelser med en annan biokemi. Detta innebär att vi inte kan studera eller ens märker dem eftersom de är utanför vår förståelse. Förutsatt att de existerar skulle en sådan bioskuggsfär förmodligen vara mikroskopisk. 


Varelser som kanske kommit hit medföljande i meteoriter pch i storlek av mikroskopiskt slag kanske uppbyggda av kisel istället som vi är av kol.


Ett populärt förslag för en alternativ biokemi är baserat på kisel snarare än kol. Det är vettigt även från en geocentrisk synvinkel. Runt 90 % av jorden består av kisel, järn, magnesium och syre vilket innebär att denna möjlighet är helt potentiell möjlig för att bygga liv från likt kol är och blev för vårt liv.


Jag (min anm.)anser att om dessa liv existerar nästintill osynligt då de är mikroskopiskt små (enligt tanken ovan) kan dessa knappast uppleva oss likt vi inte kan upptäcka dem.

 Utöver det anser jag att detta liv då knappast är intelligent utan amöbalikt. Men vill vi tänka vidare finns inget som inte säger att besök från aliens (teoretiskt om dessa finns) skulle kunna besöka oss i storlek som oss men osynliga i det spektrum våra ögon (och kanske instrument) kan uppleva dem.


Ovan fantasibild på alien från