Google

Translate blog

söndag 2 juni 2019

Kan vi en gång flytta hela jordklotet i en räddningsauktion?


Kommer vi i framtiden att kunna ändra jordens omloppsbana med hjälp av enorma raketmotorer för att undkomma den expanderande solen den dag eller tid som kommer då solens tid är ute. Tiden då den sväller upp till en röd jätte och slukar Jorden, Merkurius och Venus. 


Vi har fem miljarder år på oss innan detta sker. Men vi ser redan i dag en annan möjlig apokalyps innebärande ett klimat där ingen människa kan leva om vi inte får stopp på den globala uppvärmningen. Men i det fallet blir en förflyttning av Jorden inte lösningen.


Teoretiskt är det möjligt att flytta jorden 50 % längre bort från jorden, den dag solen börjar svälla upp. Solens uppsvällning tar mycket lång tid.


Ut till Mars bana kan vara lösningen på förflyttningen. Här kan det bli möjligt att leva under solens röda svällkroppstid. Men hur det blir senare när den sjunker samman till en vit dvärg vet vi inte. Då får vi kanske åter förflytta jorden och då minst lika närma solen som Merkurius i dag ligger.


För en del diskussion om metoder för detta se denna medföljande länk.

Men en kanske enklare lösning vore att förflytta de varelser som finns på jorden till Mars som troligen klarar sig helskinnad från katastrofen. Mars kanske är framtidens Noaks ark.


Sedan undrar dock jag om vi människor eller de varelser vi lever med här på jorden fortfarande existerar om fem miljarder år. Kanske vi inte ska bekymra oss om en så avlägsen framtid.


Om människan då överlevt och eventuellt tekniken gått framåt under alla dessa år kan vi säkert redan ha koloniserat flertalet av de världar vi upptäckt i främmande solsystem. Tekniken för detta tror jag kommer.


Om inte vi är utdöda så kanske vi lever i på planeten jorden på stenåldersstadiet igen efter ett flertal civilisationers kollapser och då kan det kvitta då vi knappast har någon teknik på det stadiet utan får ta dagen som den kommer och med den solens och vår egen undergång.