Google

Translate blog

lördag 6 november 2021

Satellittillverkare snart på börsen

 


Medvind Two Acquisition Corp och Terran OrbitalCorporation har ingått ett slutgiltigt rörelseförvärvsavtal. När transaktionen slutförs kommer det sammanslagna företaget att fungera som Terran Orbital Corporation med planen att listas på NYSE under symbolen LLAP.  Det proforma totala företagsvärdet för de sammanslagna företagen är cirka 1,58 miljarder dollar. Transaktionen förväntas slutföras under första kvartalet 2022.

Terran Orbital är den största oberoende tillverkaren av små satelliter i USA som betjänar nationella intressen och gör det möjligt för kunder att utnyttja styrkan i  deras plattform och utrustning säger Marc Bell, medgrundare och VD för Terran Orbital.

 

"Dessutom kommer vår branschledande jordobservationskonstellation att leverera bilder av alla geografislag på jorden, när som helst på dagen eller natten, inom några minuter. Denna kapacitet är en affärsmodell med hög tillväxt och hög marginal som kommer att vara verkligt omvälvande för Terran Orbital  kunder och investerare."

 

"Terran Orbital erbjuder en enastående lösning för att möta den ökande efterfrågan på kostnadseffektiva data som endast är tillgängliga från rymden", säger Philip Krim, ordförande för Tailwind Two.

 

"Tiotusentals små satelliter kommer att lanseras under det kommande decenniet.

 

"Att stödja våra kunders uppdrag på Lockheed Martin innebär inte bara att leverera de mest innovativa produkterna och tjänsterna, utan också att samarbeta med framtida team", säger Rick Ambrose, Executive Vice President, Lockheed Martin Space.

"Små satelliter kommer att spela en avgörande roll i framtiden för rymdinfrastruktur och utforskning och ge kunderna realtidsdata för att fatta välgrundade och handlingseffektiva beslut", säger Kirk Konert, partner på AE Industrial Partners. "Terran Orbital ingår kommersiella partnerskap med BigBear.ai och Redwire för att utveckla och förbättra nästa generations erbjudanden om artificiell intelligens och rymdlösningar, varför vi är glada över att stödja företaget och stödja dess framtida tillväxt."

Som aktieägare själv är jag dock tveksam till att köpa aktierna när de kommer ut. Det finns redan idag en del rymdbaserade företag på börsen och ännu har de inte fått bra lönsamhet. Men i framtiden kan detta eventuellt ändras (min anm.).

Bild Terran Orbitals logga.