Google

Translate blog

måndag 8 april 2013

Rehabilitering för skapande av fler jobbsökare.




Citat: Alla som lämnar sjukförsäkringen efter 2,5 år erbjuds idag individuellt anpassad rehabilitering hos AF, exempelvis psykologsamtal och arbetsträning. Utöver detta får Försäkringskassan (FK) och AF gemensamt 738 miljoner årligen för att utveckla tidiga insatser i sjukfallen och för att utveckla samverkan mellan myndigheterna kring den sjukskrivne.  - - - Vi ser nu flera tecken på att rehabiliteringen i sjukförsäkringen börjar fungera, utöver det faktum att sjukfrånvaron minskat till normal EU-nivå. Slut citat.

Fungera för vem och till vad, blir då frågan. Självklart vill alla bli friska men ingen önskar blir utförsäkrad från sjukpenningen för att sedan bli socialbidragstagare. Alla har nämligen inte rätt till a-kassa.
De som inte har detta och blir utförsäkrade blir inte rehabiliterade utan än värre sjuka. Snart är de tillbaks i sjukskrivningen igen, eller eventuellt sjukersättning om de inte som vi vet många i denna situation gjort, tagit livet av sig.

De som rehabiliteras och inte har en väntande arbetsgivare där de tidigare arbetat och nu kan fortsätta med vissa hjälpmedel, får inte arbete. De blir kroniskt arbetssökande.

Arbetslinjen är en kall hård linje vilken inte skapar arbete utan arbetssökande!

Detta är vad de som varit möjliga att rehabilitera för att klara av någon arbetsuppgift i samhället många gånger hamnar i, kronisk arbetslöshet, dålig ekonomi och hårt kontrollerade av arbetsförmedlingen så att de gör vad den så kallade arbetslinjen förespråkar, söker jobb som arbetssökande.

Detta är sanningen, sedan kan politiker låtsas om helt andra propåer med sina väl valda ord utan substans i verkligheten med målet att slå blå dunster i människor.