Google

Translate blog

fredag 3 juli 2020

Spegeluniversum en ny tanke om vår verklighet


I en serie virala artiklar för ett tag sedan  hävdades  att NASA hade upptäckt partiklar från ett annat parallellt universum där tiden går baklänges. Själv beskrev jag detta den 26 maj se denna länk. Nu går NASA ut med att påståenden om ett universum där tiden går bakåt är sant. 

Den andra historien som nu beskrivits i media är mycket mer spännande och underlig. Den börjar med en  resa in i Big Bang och ut på andra sidan. I detta ligger påståendet att NASA upptäckt ett parallellt universum. Uppgifter som  först publicerades av den brittiska tabloiden The Daily Star för att sedan plockas upp av brittiska och amerikanska tidningar inklusive The New York Post.

Sanningshalten i detta är likt tanken att det finns ett universum där tiden går baklänges lika låg. Men idén utgår från vissa fakta om kvantvärlden. För den intresserade om detta som jag påstår feltolkade eller sensationskapande lösnummersäljande material. Men glöm inte att ta det med en nypa salt. Underhållande och fascinerande är det och science fiction betonat. Men självklart får var och en tro vad den vill, läs och begrunda.

Bild från flickr.com  på spegelbild av någon och detta kan visa en spegelbild av ett annat universum likt vårt och oss men likväl åtskilt.