Google

Translate blog

måndag 26 augusti 2019

Ännu en fundering utefter funderingar om ET finns.


Astronom Kelsey Johnson på university of  Virginia svarade nyligen på frågor i tidskriften  Scientific American om aliens. Jag tar upp något av vad hon anser, och funderar även själv utefter detta. Den som önskar läsa hela artikeln publicerad på universitetets hemsida kan göra det här


Hon säger: Vi har inte några vetenskapliga bevis att E.T har besökt jorden men  så kan säkert vara möjligt. Men det finns bara en handfull undersökta ärenden som inte har andra mer troliga förklaringar på alla uforapporter genom åren.


Ett öppet särfall som har fångat folks uppmärksamhet är ett berömt olöst fall från England 1956 kallas ”Lakenheath-Bentwatersincidenten”. Ett av skälen till att denna incident rönt uppmärksamhet är att det var bevittnat av både US Air Force och Royal Air Force. Detta fall har det officiella rekordet av  visuella observationer av antennfenomen och radarkontakt.


Jag själv (min anm) är likväl tveksam till vad som låg bakom denna händelse. Vi ska komma ihåg spökraketerna och area 51 båda är knappast alienhändelser. En störtad väderbalong ligger troligen bakom händelsen vid area 51 en hemlig testflygningsplats i USA och spökraketerna är troligen klotblixtrar.


Johnson fortsätter : Det är frestande att dra förhastade slutsatser då att vi inte vet vad något är. Men jag skulle inte bli överraskad om vi  så småningom besöker andra planeter  om vi överlever som art och teknisk civilisation tillräckligt länge och inte förstör allt utifrån den tekniska revolution vi lever under i dag.


Mänsklighetens historia är full av exempel på människors migreringar (emigreringar, flykt)  på grund av överbefolkning, begränsade resurser, girighet, förföljelse, religiösa stridigheter, etc. Kolonisering verkar finnas i vårt kollektiva beteende.


Men vad som oroar är även att högtstående civilisationer i det förflutna till slut har förstörts genom yttre hot av barbarisk och krigisk civilisation många gånger. 


Det finns även andra skäl. Jag (min anm) kan se detta på ex Roms imperium som föll genom att folket förslöades och tog nöjen och tillfredsställelse som viktigare än fortsatt förbättring av levnadsförhållande för alla, yttre hot förstods inte och mycket förföll. Slutet kom då andra folk intog romarriket. 


Johnson säger även: Men om vi kan överleva våra tekniska tonår tror jag att människors kreativitet, mod och uthållighet kommer att tvinga oss att resa till fjärran platser i galaxen.


Jag anser (min anm) om detta går är allt möjligt för människan så där är vi helt överens. Men jag tvivlar på att vi når dit. Människan har troligen även en inbyggd förstörelselusta vilket vi kan se på att många även i högcivila demokratier (som ex Europa o USA) där uppstår brottslighet och en ökande råhet bland människor i dag.


Bild från vikipedia på Karl-Gösta Bartoll letande efter spår av en "spökraket" som sågs landa i Kölmjärv 19 juli 1946.