Google

Translate blog

fredag 22 september 2023

Sluttester av Nancy Grace Roman Space Telescopes stora kamera.

 


Ett team av ingenjörer och tekniker vid Ball Aerospace, en av industripartnerna till NASA: s Nancy Grace Roman SpaceTelescope och NASAs Goddard Space Flight Center i Greenbelt, Maryland, har nu avslutat monteringen av teleskopets stora kamera. Detta toppmoderna verktyg kallas Wide Field Instrument (WFI) och gör det möjligt för astronomer att utforska kosmos från utkanten av vårt solsystem till kanten av det observerbara universum. Nu är teamet redo att göra tester för att visa att det tål de hårda förhållandena vid uppskjutningen och i rymden. beskriver Mary Walker, Romans WFI-instrumentchef på Goddard

Teamet tillhandahöll fyra komponenter till  WFI optiska struktur, elementhjulenheten, värmehanteringssystemet och justeringskompensationsmekanismen. Goddard-teamet tillhandahöll de kritiska optiska elementen, fokalplansystemet, det relativa kalibreringssystemet och instrumentets kommando- och datahanteringselektronik. Därefter satte ingenjörer från båda teamen ihop alla dessa byggstenar i ett sterilt rum i Boulder, Colorado, mekaniska och elektriskt integrerade komponenter till ett system. Nu kommer teamet att slutföra fullständiga miljötester under rymdliknande förhållanden innan de levererar WFI till Goddard sommaren 2024. Väl där kommer det att ansluta sig till andra observatoriesystem i teleskopet för integration och testning eftersom. Uppdraget är redo att starta senast i maj 2027.

WFI är en 288-megapixel kamera som ska ta bilder i det infraröda fältet som ger Roman samma vinkelupplösning som rymdteleskopet Hubble men med minst 100 gånger större synfält  än Hubbleteleskopet. Dess svepande kosmiska undersökningar kommer att hjälpa forskare att upptäcka ny och unikt detaljerad information om planeter utanför vårt solsystem, reda ut mysterier som mörk energi och kartlägga hur materia är strukturerad och fördelad i hela kosmos. Utöver det ger teleskopets resurser ett brett spektrum till ytterligare utredningar.

Bild vikipedia på teleskopet Nancy Grace Roman Space Telescope.