Google

Translate blog

fredag 9 juni 2023

NASA möte om UFO

 


Forskare vid NASA: s första offentliga möte om UFO beskrev att de önskade ett mer rigoröst vetenskapligt tillvägagångssätt för att klargöra ursprunget till hundratals mystiska observationer.

NASA meddelade 2022  att de höll på med att analysera observationer på himlen som inte säkert kunnat identifieras som luft- eller naturfenomen.

Ett oberoende team av 16 forskare ska rapportera sina resultat i en rapport i slutet av juli i år 2023.

De nuvarande uppgifterna och ögonvittnesrapporterna är otillräckliga för att ge avgörande säkra bevis på vad det är, beskrev astrofysiker David Spergel, ordförande för studien  på mötet.

Det har samlats in mer än 800 händelser under 27 år, varav två till fem procent av dem inte har kunnat förklaras,  sa vetenskapsjournalisten Nadia Drake, som medverkade i studien.

I en presentation visade Sean Kirkpatrick, chef för Pentagons All-Domain Anomaly Resolution office, en ny video av två avlägsna prickar som efter ett tag visade tre prickar som rör sig fram och tillbaka på en skärm, som spelats in av ett P3-militärflygplan i västra USA .

P3 kunde inte fånga prickarna och piloten rapporterade händelsen. Senare analys avslöjade att föremålen var mycket långt borta och sannolikt var kommersiella flygplan i en stor flygkorridor.

Det här är den typ av saker som kan ge missuppfattningar och lura både mycket högutbildade piloter och sensorer, beskrev Kirkpatrick .

Ett exempel på ett fortfarande oförklarligt fenomen var ett flygande metalliskt klot som upptäcktes av en MQ-9-drönare på en okänd plats i Mellanöstern, tillade Kirkpatrick.

– Det här är ett typiskt exempel på något av det vi ser mest av. Vi ser dessa över hela världen och vi ser att de gör mycket intressanta uppenbara manövrar.

Flera av studiens forskare har utsatts för trakasserier på nätet till följd av sitt deltagande i panelen, avslöjade Dan Evans, som samordnade forskningen.

NASAs arbete, som bygger på oklassificerat material är skilt från den så kallade  Pentagon-utredningen , även om de två utredningarna ser på samma slags frågor av hur man tillämpar vetenskapliga verktyg och metoder.

Hittills, i den refererade vetenskapliga litteraturen, finns det inga avgörande bevis som tyder på ett utomjordiskt ursprung av fenomenen  sammanfattade Drake.

Utöver ovan anser jag (mitt inlägg) att de ljusklot som ses och gör snabba och oväntade manövrar är klotblixtar i övre atmosfären. 

Bild från 9news.com.au på en rapporterad bild från stridspiloter i USA på UFO. Idag antas att bilden föreställer flygplan på långt avstånd i flygkorridor.