Google

Translate blog

onsdag 8 april 2020

Kourou rymdcentrum sänder upp två Galileosatelliter i år


Två Galileo navigationssatelliter kommer att skjutas upp i rymden i december 2020 från Kourou rymdcentrum i Franska Guyana på en rysk Soyuz bärraket. Detta är en förändring från de ursprungliga planerna då en Ariane 6 bärarraket först planerades för uppdraget och även tiden som från början var 2021.


 Det har nu beslutas att skjuta upp dessa två Galileo satelliter istället med hjälp av Soyuz-ST-B,  raketmodell från Kourou på det preliminära datumet den 15 december. Preliminärt, eftersom det beror på tidpunkten av rymdcentralens öppning då karantänen efter coronaviruset kan ställa till det i planerna", säger källan.


Galileoprojektet hade varit i arbete sedan 1999 då Europeiska unionen inledde en plan för att montera sitt eget satellitnät med den första i omloppsbanan 2013.

Enligt Europeiska byrån för globala satellitnavigeringssystem är det Galileo Europas globala satellitnavigeringssystem (GNSS) som ger förbättrad positions- och tidsinformation med betydande positiva konsekvenser för många europeiska tjänster och användare.


Systemet är ett av de globala navigationssystemen i världen som arbetar tillsammans med USA: s GPS, Rysslands GLONASS, och Kinas BeiDou.


Bild från vikipedia på Ariane 5:s uppskjutningsramp som finns på den fransk-guyanska ovannämnda rymdhamn en av de franska rymdraketerna som sänds upp i Arianeprogrammet som ännu skjuts upp ca 5 gånger per år.