Google

Translate blog

måndag 14 januari 2008

Vecka 2:2008 Upplevelse



Varför är människostigar genom grönområden i parker o bostadsområden krokiga med vridning oftast åt höger istället för raka där så finns möjlighet. Samma sak med ev undantag av speciell riktning är djurstigar i skogen.

Jag har ingen förklaring till sambandet eller varför det är så. Men någon förklaring bör finnas. Vad är en människa? Var kommer vi ifrån? Vart är vi på väg? Varför? Själv är jag kristen så jag tror mig veta. Men frågeställningen ovan är ändå intressant.

Själv har jag på mindre grönområden sett att stigar inte går kortast möjliga väg utan just med denna snedhet mot höger sedan rätas de upp för att åter svänga åt höger. Alla går samma stig så den blir snart väl upptrampad. Följer man den upplever man att man går rakast möjliga väg från punkt a till punkt b. Detta förvånade mig när jag gjorde detta experiment.

Hur många har tänkt på detta? Testa, ni blir förvånade om ni inte tänkt på det tidigare. Obs: där hinder finns mellan punkt a och b är det naturligtvis skillnad. Det ska vara i ett slätt grönområde, där växter och träd inte står i vägen för att det ska vara möjligt att ta rak väg.

Tänk även på att den förste som gick vägen knappast lämnade spår. Spåren uppkom efter hand så alla följde den från början osynliga stigen. Tanken på detta är fascinerande.

Läste i veckan att manliga makaka-apor betalar för sex med honorna. Honorna kräver tjänster hanar får sex i utbyte när de gör det honorna önskar. Tjänster som att sköta honornas hygien ex. se http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution Man kan börja tänka i banor som om det är naturligt eller inte naturligt med prostitution bland människor och djur och vad är en människa?