Google

Translate blog

onsdag 9 oktober 2019

Den mystiska asteroiden Oumuamua har en underlig rotation.


Kan det varit rester av en stor katastrof någonstans i universum. En explosion av två stora kollisioner kanske mellan två planeter. Kanske ett krig mellan två civilisationer och att Oumuamua (se länk här bredvid där en film visar dess rotation) är resterna av en av dessa sprängda planeter. Detta kan förklara den underliga rotationen, spets mot spets och hastigheten av asteroiden.


 Fantasin kan vidare säga att det kan vara denna underliga rotation och hastighet som är grunden till att det inuti Oumuamua kan finns en gravitation och tyngdkraft som kan göra en besättning icketyngdlös på sin färd genom universum. 


Det var 2017 astronomer upptäckte denna asteroid när den for igenom vårt solsystem.

En kombination av detta objekts otroliga snabbhet och lutning avslöjade att den inte tillhörde vårt solsystem. Istället var detta objekt en besökare från något avlägset okänt solsystem. Astronomer kallade objektet Oumuamua", vilket är ett hawaiianskt ord som grovt översätts till "Spanaren". Den upptäcktes från observatoriet på Hawaii. När den upptäcktes var den redan på väg tillbaka ut i de interstellära djupen varifrån den kom.

Men vad som orsakat dess rörelse eller eventuella katastrof som format den förundrar många än i dag. Se mina funderingar ovan.


Nu har astronomer en teori om att "Oumuamua kan ha kommit från ett fortfarande bildande system och att en population av gigantiska planeter kan ha haft rätt gravitationseffekter på stenbumlingar för att sprida dessa stenbitar över hela galaxen. 

Oumuamua i sig är några hundra meter lång men lång och smalformad något av en form som en gigantisk cigarr. Objektet har en matt röd färg samma slags nyans som många objekt har i Oorts moln där Pluto ingår. Pluto själv har även en roströdformad hjärtformation.


Oumuamua saknar tydliga tecken på att vara en komet vilket först misstäntkes att den var. Den har ingen svans inget gasutsläpp. Den är bara en stor sten i väldig fart roterande spets mot spets i en lutande rörelse. Därför är den bedömd vara en asteroid.

Själv anser jag att det (min anm.) är en asteroid som formats och eventuellt kastats ut från ett solsystem i en katastrofal krock mellan två stora objekt. Men än troligare en krock mellan två snabba objekt av större slag vilka kraschat in i varandra kanske inte så långt utanför vårt solsystem någonstans utanför vårt solsystem men likväl inte så långt bortanför Oorts moln. Kanske i dess utkant. 

Bild från vikimedia