Google

Translate blog

onsdag 26 november 2008

Bort med partipolitiken ur kyrkan! Ha personval! Ut med ateisterna!


Vad ska politiska partier i kyrkan att göra? Vi har ingen statlig kyrka längre och kyrkan ska inte vara världslig och skifta uppfattningar utefter politiska doktriner eller modesvängningar. Håll politiken utanför kyrkan. Kyrkan ska grundas på bibeln, inte på borgerliga eller socialistiska värderingar.

Ut med politiker och partier, rösta i kyrkovalet utefter personval där personer visat prov på rättvis fördelning av resurser och medmänsklighet utefter Jesu lära och inte efter politiska värderingar. En opolitisk kyrka och ett opolitiskt kyrkoval tack!
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160223
Usch!


Anders Berch o miniatyrredskap.

Han blev den första professorn i ekonomi på Uppsala universitet. Hushållningspolitik var hans intresse. Under 1750-talet var han i full fart med sin undervisning på sin egenuppbyggda institution Theatrum oeconomico-mechanicum.

Här tillverkade han tillsammans med sin konstruktör dessa år en mängd av miniatyrredskap för åskådningsändamål i sin undervisning. Jordbruksredskap. Det var plogar, harvar m.m. Dessa modeller finns ännu i dag att beskåda på Nordiska museet.

I en uppsats som han lade fram 1773 skrev han ner plogens historia.

Här kan jag inte låta bli att tipsa om historiesajten där mycket intressant finns att läsa och då även om ovanstående Berch. Med detta får dagens filosofiska tanke vara avslutad. http://www.historiesajten.se/visainfo.asp?id=191