Google

Translate blog

lördag 29 november 2008

Jag påstår inget men.. Är de verkligen ärliga?


Kanske det är en allvarlig omvändning och mening Michael Jackson gjort när han snabbt och lätt under en skivinspelning omvände sig från (Vad?) till muslim. Inte vet jag.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160405
Men ibland kan man undra om inte en del artister som plötsligt träder fram som religiösa eller öppet homosexuella gör detta för att få uppmärksamhet och fler inkomstmöjligheter genom att media skriver om dem. PR helt enkelt. Jag vet inte men jag har länge misstänkt det. Konkurrensen inom nöjesvärlden är stor och att vara först med något eller annorlunda än många andra ger reklam och fler som uppmärksammar. Bara tankar men jag undrar ändå.



Carl Gustaf Ekeberg

blev den av Linnés lärljungar som lyckades ta hem den första levande tebusken från Kina. Tidigare hade Osbeck nästan lyckats om inte en urartad fest under hemfärden på det skepp han var med på hade haft en ohyfsad person som i fyllan o villan kastat Osbecks tebuske överbord.

Det var 1770 som Ekeberg var ute och reste i Ostindien. Ja då kom tebusken med hem.
Reste gjorde han mer än de flesta av Linnés lärjungar om inte mest. Han var ute mer eller mindre regelbundet mellan 1742-1778. Han gjorde karriär på sjön och blev kapten på tremastaren Finland. Flertalet andra lärjungar exempelvis Osbeck var skeppspräster utöver upptäcktsresande. Teologiutbildade var de flesta av lärjungarna. Kanske detta var en anledning till att Linné ville kalla sina utskickade adepter för lärjungar. Han såg en likhet med Jesu lärjungar och sig själv som mästaren men då naturligtvis i biologins sfär.

Osbeck slutade sina dagar som präst i södra halland. Ekeberg som lantbrukare i Uppland.
En länk om Ekeberg för lite mer fakta om denne man är denna
http://www.ebc.uu.se/undervisning/AlumnCvL/uppsatser/Familj%20&%20vanner/LenaHansson.pdf