Google

Translate blog

fredag 16 augusti 2013

Solidariteten i samhället ska knäckas. De fattiga utpekas och alla former av bidrag blir troligen i framtiden behovsprövade. Studiebidrag nu, snart troligen barnbidrag. Resultat: ingen vill betala skatt för något de inte kan få användning för.Första steget tas snart och då gäller det studiebidraget till gymnasieelever. De vars föräldrar ses som låginkomsttagare får behålla bidraget, de över en kommande inkomstgräns får lägre bidrag. Långtidsarbetslösas familjer får troligen bara en sänkning av bidraget då de inte har ett arbete.

Citat: 240 miljoner kronor ska tas från gymnasieelevernas studiebidrag och i stället ingå i en satsning på låginkomstfamiljer med barn i gymnasieskolan och elever med egna barn enligt förslaget från regeringens utredare. Slut citat.

Inget går till arbetslösas familjer eller de familjer där föräldern är utförsäkrad eller sjukskriven. Här ska eventuellt försörjningsstöd gälla istället. Anledningen är att i arbetslinjens namn se till så dessa familjer inte får mer pengar än normerna för socialbidraget  ger efter det att familjens eventuella tillgångar är slut.
Utöver det kanske vi snart i Sverige får följande affärsidé, tagit från USA.

Hemlösa med försörjningsstöd erbjuds en garageplats att leva i mot att de ger sitt bidrag till den som ger dem rätt att leva i garaget eller uthuset. En liten del av bidraget fås tillbaks i form av lite mat, men bara lite. Tak över huvudet utan några bekvämligheter ges och anordnaren tar socialbidraget, en viss likhet med fas 3 finns i idén. Kanske den finns redan här i Sverige.

Citat: Flera äldre människor hittades instängda i huset i Houston, Texas.
Nu är sonsonen till husets ägare misstänkt för att ha hållit dem fångna i garaget där de levde på matrester och sov på golvet.
- -.- – I utbyte mot öl och cigaretter tvingades de lämna över sina socialbidragscheckar, säger JW McCoy på Houstonpolisen till ABC 13.

Slut citat.

Inga kommentarer: