Google

Translate blog

onsdag 14 januari 2015

Stoppa åldrandet säkert något som kommer, evigt liv också, men till vilka?


Säkert kommer det i framtiden att bli möjligt att stoppa åldrandet, bota de flesta sjukdomar och kanske läka kroppar som utsatts för olyckor utan bestående men.

Redan nu finns tecken på möjlighet att minska kroppens åldrande.

Citat: Genmanipuleringen gjorde att åldrandet bromsades in hos djuren, vilket innebar att de, förutom att leva dubbelt så länge, också behöll sin friska hälsa.

--- Lyckade försök har även gjorts på små däggdjur som möss. De har fått äta piller som bromsat deras åldrande, och detta talar enligt Cynthia Kenyon för att det i framtiden borde fungera även på människor.

--- Innan ett piller som kan förlänga livet kommer ut på marknaden, eller ens kan testas på människor, tipsar hon om att träning och kost kan ha stora effekter på kroppens åldrande. Själv har hon helt gått över till en kost med lågt glykemiskt index sedan hon upptäckte att socker på maskarnas mat förkortades deras livslängd avsevärt. Slut citat.

Det låter bra detta första steg. Säkert kan det bli verklighet i framtiden med möjlighet till evigt kroppsligt liv. Men vilka får chansen till detta? Vilka väljs? Diktatorer och dess militärer? Socialgrupp 1 över världen?  De med pengar?

Knappast fattiga, arbetslösa eller folk utan makt o pengar. Inte i första steget. Det blir säkert en tuff politisk fråga.

 

Inga kommentarer: