Google

Translate blog

tisdag 24 februari 2015

På Skarvberget misstänks antalet olyckor bero på att vägen byggts på mark tillhörande något som inte önskat väg här.


Citat: I artiklar om händelser vid Skarvberget står det ibland saker som kan tyckas märkliga. Tre gånger har fordon börjat brinna under färd, precis i höjd med Skarvberget. Det står om förare som drabbats av plötsliga sjukdomsfall vid samma ställe. Många bilar har fått punktering och tekniska problem just där.--- Det är trollska områden där uppe i de skogarna. Det skulle inte förvåna mig om det finns hemliga dokument över saker som de stötte på när de skulle bygga vägen--- På Island tar myndigheterna ibland hänsyn till vad som kallas för huldufólki∂, det vill säga alverna, när man bygger vägar och hus. Vägar kan ibland ta en oväntad sväng runt vad som sägs vara alvernas bostäder. Slut citat.

Att det finns och alltid funnits mer än vad vi människor vill tro eller förstå är ingen osanning. Men materialismen har med alla medel försökt utrota tron till förmån för vetenskap som går att mäta och väga.

Hänsyn till gammal tro och upplevelser genom historien har idag inget värde mer än som skrönor och folktro. Men folktron kan säkert innehålla mer av värde och sanning än vad många idag förstår. Tro som följt människor i århundraden och längre hade inte bestått  om inte det funnits verkliga skäl för att den uppkommit.

Inga kommentarer: