Google

Translate blog

söndag 15 mars 2015

Genomskinlig kvinna på bild efter foto över bro i Borgå.


Citat: Vi ville ta fina bilder av Borgå, berättar musikern och hobbyfotografen Niclas "Niuke" Hänninen som efternatten den 31 juli 2012--- – Jag såg genast att där var något på bilden. Men vi hade inte sett något på andra sidan bron då bilden togs, inte heller före eller efter. Vi stod ensamma där. Det var obehagligt så vi stack genast, säger Hänninen.--- En närmare titt på bilden hemma vid datorn visade att någon, uppenbarligen en kvinna, stått och tittat rakt mot dem och kameran. Skepnaden är genomskinlig.

Lång slutartid och otydlig skepnad tyder på att kvinnan av och an skulle ha dykt upp på platsen under de femton sekunder kameran registrerade omgivningen. Slut citat.

Fotografen blev illa berörd och fick kalla kårar utmed ryggraden. PÅ en bar något år senare träffade han en person vars bekant hade ryst när bilden publicerats då denne tyckte sig känna igen personen som en som dött på platsen.

Själv tycker jag att personens kläder ser ut att komma från 1930-1950 talet.

Men det ger mig än mer bevis för att det på platser där tragik inträffat att minnen av detta finns kvar och i vissa sinnestämningar av lugn kan visa sig för känsliga personer i form av ljud och syner o även verkar det som detta ibland  kan fotograferas. Det sista är svårt att ta till sig men det har publicerats såkallade spökbilder och alla är knappast falska tror jag.

Inga kommentarer: