Google

Translate blog

fredag 18 januari 2008

Diogenes bodde i en tunna


Kynikerna med Diogenes i spetsen hade en ideologi passande för den underklass på 400 talet f.kr som saknade varor. Ideologin var att uppmana folk att leva förnöjt utan de varor man ändå inte kunde få. Man skulle vara förnöjd med det man hade hur lite detta än var. Själv levde Diogenes i en tunna. http://sv.wikipedia.org/wiki/Diogenes

En historia som är känd om honom är denna. Den store Alexander världserövraren som vi sett på bio under året besökte en gång Diogenes där han vilade utanför sin tunna. Alexander erbjöd honom att önska vad han ville och få denna önskan uppfylld. Diogenes bad då världshärskaren att denne skulle flytta sig några steg då han skuggade solen. Diogenes visade härmed sin behovslöshet men även sitt förakt för makt.

Så enkelhet var idealet. Makt, vem har makten på vår jord? Läste att CIA troligen har hemliga fängelser lite överallt. Troligen finns de på amerikanska militärbaser. Kan det finnas även andra hemliga organisationer och platser. Jag tänker på maktcentra. Finns det organisationer med makt som ingen vet om mer än de i kretsen. Makt av så stor politisk art att de egentligen styr över all världens regeringar och egentlig mening är de som styr? En hemlig regering som i det fördolda styr och påverkar regeringar och andra organisationer utan att synas? Omöjligt är det inte.

Det kan finnas personer från de stora multinationella företagens ledningar i denna världsregering inklusive underrättelsetjänster m.fl. eller helt okända personer som styr i det fördolda.

Dock knappast politiker då de istället är de som manipuleras genom lobbyverksamhet m.m. Politiker är tillfälliga maktmänniskor. I en världsorganisation av det slag som jag påstår kan finnas är det människor som sitter under sin livstid ett slags feodalism där man ärver makten. I annat fall skulle det vara svårt att hålla organisationen hemlig. Riter m.m. finns säkert inom denna och idén är säkert kommen ur riddarordnarnas om nu inte utgångspunkten är en riddarorden. Lite spekulationer men är det så otroligt egentligen?