Google

Translate blog

fredag 19 september 2008

Är Palin den som förutbestämts att starta den sista striden innan vår undergång?


I den sista tiden kommer en stark ledare att visa sig. En krigshetsare som kommer att vara ett steg mot tidens slut. Vi har i dag en stor ondska i världen. Även vår egen regering kan knappast ses som mänsklig i sin behandling av de sämst ställda. I världen i övrigt ses samma tendenser. Sverige rustar ned. Men vad ska man då säga om detta uttalande av den som kan bli president i USA fortare än vad man kan veta. (Hur kan man anse att man ska gynna de som har jobb när alla inte får möjlighet till ett arbete?)
http://www.expressen.se/Nyheter/utrikes/usa-valet/1.1297042/palin-sager-sig-redo-bli-president
MacCain kan bli president och i den ålder han är vet man inte hur länge han orkar.
Då kommer den vackra men hårda Palin att ta över och hon säger inte nej till att starta ett krig mot Ryssland. Enligt skrifterna är det en sak som ska hända den yttersta tiden, krig mot den starka kraften i öster. Är Palin den kraft som är förutbestämd att starta den slutliga striden som det talas om i bibeln? Spekulationer från min sida men väl värt att tänka på anser jag.


Universitet i Åbo var välkommet.

Då finnarna ansågs som ett synnerligen obildat folk. Detta sades 1638 och snart hade beslut om att ett universitet i Åbo tagits. 1640 var det klart. Och nog fanns ett behov, studenterna strömmade till i stora skaror och professorerna hade fullt upp.

Snart kom även de svenska professorerna där att få konkurrens av finska professorer.
Finskan blev sedan till viss del undervisningsspråk på universitetet. Översättningar av böcker till finska gjordes, inte på löpande band, men ändå av ett antal böcker för undervisningens skull. En finsk bibelöversättning kom 1642 och även en språklära såg dagens ljus under dessa år. Redan under 1643 uppdelades universitetet i nationer vilket var tidigare än Uppsala universitet i det hänseendet. Ännu i dag finns universitetet och för den som händelsevis är intresserad av studier på detta klassiska universitet är adressen http://www.abo.fi/