Google

Translate blog

lördag 27 september 2008

Skapelsen ska hånas för att fler ska förvillas att tro på att Big Bang är hela sanningen.


Det skrivs numera mycket om självklarheten av att världen skapades genom BIG BANG och sedan utvecklades enligt Darwins lära. Att tro på en skapelse ses som naivt.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=157909

Men frågan är vem som är naiv? Kan frågan vara vad som fanns före Big Bang, varför uppstod det och varifrån kom uratomen? Ingen kan svara på detta. Varför är då skapelseteorin så hånfullt bemött i dag? I dag är rätt ord då detta är enbart i vår tid av trohet på att vi vet bäst som skapelseteorin hånas.

Mitt svar är att vi lever i den sista tiden och då ska allt som står i bibeln förhånas och misstolkas så även skapelsen. Den onda och förvillande makten ska styra den sista tiden.
Men samtidigt ska merparten av människorna förvillas till att håna de som påstår detta.
Men den onda makten kan aldrig vinna en fullständig seger av villoläror. Vi som ser hur världen av i dag är beskaffad av egoism och självförverkligande läror finns och begrundar och förfasar oss. Vi försöker även som ett slag i tomma luften få någon att förstå.

Kempe, mystikern som få känner till i dag.

Anders Kempe spiritualisten som ansåg att svenska språket talats i Edens lustgård av Adam och Eva. Kempe hade en favoritskribent Felgenhauer som var av böhmisk härkomst och mystiker av högsta rang. Dennes skrifter översatte Kempe till svenska.

De var inom mystik och andlighet motståndare till tron på treenigheten som den kristna tron vilar på.

Kempe hörde himmels musik vart han gick och på sin ålderdom hörde han utan avbrott änglakörer sjunga för sig (kan det varit tinnitus?).

Kempes lära kunde självklart inte öppet förkunnas här i norden, skulle han gjort detta hade bålet snart väntat. Han verkade i Sverige o Norge tills marken blev för het för honom och bosatte sig sedan i Hamburg. Här verkade han under ett antal år i någorlunda lugn o ro tills stadens styrelsemän resolut kastade ut honom ur staden.

Han var en av många mystiker som vandrade runt på kontinenten under 1600-talet. Ensam och oförstådd utan kyrklig gemenskap men ändå var Kempe en av de få mystiker som har gett eko i historien. Han blev inte som de flesta bortglömd.

Här finns något mer om denne mystiker