Google

Translate blog

torsdag 6 november 2008

Kyrkor är inte offentliga rum för allmänt bruk.


Självklart ska inte kyrkorum användas till all form av borgerligt påfund som inte har med kristendom att göra. http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=159513
Inga borgerliga vigslar i kyrkan. Det är svårt att förstå de som önskar gifta sig borgerligt i en kyrka. Är man inte troende ska man självklart inte använda kyrkorummet, det finns andra platser att vigas på. I förlängningen skulle annars även borgerlig begravning mm göras i kyrkan. Skulle även präster då ställa upp som borgerlig vigselförrättare?

Världen och mänskligheten är fördummad och otroligt oförstående för kristendom och religion i dag. Samhället är i upplösning religiöst sett. Detta är ytterligare ett tecken på att vi lever i det som i bibeln kallas den sista tiden. Människors respekt för tron och kristendomens tillbakagång är yttersta tecknet på att vi lever i den ondes sista tidevarv då denne tar fler och fler själar till sig i ren desperation.



Johan Bilberg från Mariestad

blev en populär matematikprofessor på Uppsala universitet. Han hade under en del år rest utanför Sverige som forskare tillsammans med friherre Bonde och då även lärt sig att föra sig i de finare kretsarna i Europa.

Han var en duktig lärare som lärde sina studenter allt det nya inom matematiken grundat på den cartenska världsbilden. Detta i en tid, vi talar om 1600-talet, då schismen mellan detta nya och den ortodoxkristna var på kollisionskurs inom den lärda världen.

Men fastän teologerna inte var så förtjusta i honom och hans undervisning utnämndes han 1701 till biskop i Strängnäs stift. Ja, är inte vägarna i livet ibland outgrundliga och svårtolkade. Inget är omöjligt sägs det och nog ligger en hel del sanning i detta. Då som nu.