Google

Translate blog

tisdag 23 december 2008

Lågkonjunktur ger frustration och en uppgång för fascistiska rörelser.


Detta kan vi läsa om i följande artikel.

Jag vill även till denna mycket lärorika artikel lägga till orättvis fördelning av resurser likt Alliansens ekonomiska fördelningspolitik. När väl fler nu riskerar att bli långtidsarbetslösa kommer fler att upptäcka hur omänsklig Alliansens s.k. jobblinje är i praktiken.
Detta kommer att öka utanförskapet och öka medlemsantalet i olika fascistiska organisationer. Var det detta som var meningen med Alliansens politik? Kanske inget motsäger detta.
En fördelningspolitik som ökar fattigdom ger en grogrund till hat i samhället och då är högerextremism svaret för många för att utkräva hämnd och söka syndabockar i ett samhälle som svek.

3:e dödssynden okyskheten. Kärleken och utloppet för denna på fel sätt enligt denna synd. Den köttsliga som kan visa sig i de mest olämpliga situationer och grumla förståndet.
Den andliga som är den riktiga och äkta och som kan ses som platonisk och inte har med köttslig lust att göra. Den äkta kärleken till medmänniskan och Gud. Få klarar av detta. Medan få klarar av att dämpa den sinnliga. Den sinnliga ska enbart rikta sig mot make eller maka i ett äktenskap inte mot allt och alla utanför detta.



Hans Theofil Scheffer.

Platinaforskning o textilfärgning var hans livsverk. Han är känd för sina föreläsningar som var mycket välbesökta inom ämnet kemi och hans undersökning av metallen platina.

Föreläsningarna handlade om färgning av textiler och gavs bland annat till de som arbetade inom detta fält. Den kunskap han ägde inom området stod sig även efter hans död. Hans skrift Chemiske föreläsningar från 1775 blev länge en bok eller skrift för alla inom textilindustrin.

Platina har mänskligheten använt sedan länge.

Färgning av textilier kan man läsa om här, en förteckning av vilka växter som ger vilken färg.