Google

Translate blog

onsdag 31 december 2008

Kärnkraftverken i sin nuvarande form bör sparas som museum.


Vi får nya kraftverk, inom en snar framtid tror jag, vätekraften kommer att utkonkurrera de kärnkraftverk som idag producerar el. Då bör man spara något kärnkraftverk för framtiden och K-märka detta. Jag är helt överens om det vilket man kan läsa om i tekniska museets årsbok 2008.

Vi måste visa framtidens generationer hur vi producerade el i vår tid. Det mest farliga sätt som människan producerat energi på sedan tidernas begynnelse. Jämförbart med kol och oljedrivna verk vilka även de kan göra vår planet obeboelig genom utsläpp.



Christoffer Carlander.


Denne kallades döddoktorn och var verksam i Göteborg under senare delen av 1700-talet.

Han flyttade därefter till Stockholm och verkade där under sina sista år som läkare. Han var under sin tid som verksam i Göteborg mycket snabb i sin gärning. På en dag hann han med mer än 40 hembesök så det gick undan.

Specialitet var svåra förlossningar. Och även kvinnosjukdomar, det var han mycket intresserad av.

Han prövade gärna nya behandlingsmetoder och salvor m.m. gärna terapeutiska metoder från England. Däremot trodde han inte mycket på brunnsdrickning och andra modebehandlingar som de kallades på denna tid.

Även den galvaniska strömmen provade han som metod. Idag är det mycket diskussioner om dessa i samband med amalgam. Även en ny drog som kallades Digitalis använde sig Carlander av.