Google

Translate blog

måndag 5 januari 2015

Sol krock med annan jättesol. Resultat är ännu okänt.


Detta händer just nu ute i universum.

Citat: Två gigantiska blåa stjärnor är på god väg att slås samman till en superstjärna.

--- Stjärnorna tros vara runt två miljoner år gamla. Men hur lång tid det tar eller vad som händer när de väl smultit samman står, så att säga, skrivet i stjärnorna. Slut citat.

Det händer mycket i universum och allt går inte att förklara med de naturlagar vi har.

Detta beror på att vi nu upptäckt att det finns mörk energi som blandar sig i det vi vet något om och ställer de kända naturlagarna på ända ibland. Mörk energi innebär ett eller flera slag av energi vi ännu inte förstår  utan enbart ser spår från. Okända energislag är egentligen ett bättre ord för det hela.

Samtidigt kan vi i sammanhanget nämna den såkallade okända materian vilken kallas för mörk materia just för att ingen ännu sett den utan enbart förstått att den finns, kanske i samband med den okända energin. Ingen vet ännu vad dessa energi- eller materialslag är. De kan även ha samband med den kontroversiella strängteorin.

Men i vilket fall som helst anser jag att mörk energi och mörk materia är fel ordval för detta. Istället är okänd materia och energi mer något man kan ta till sig, mörk låter bara som mystik.

 

Inga kommentarer: