Google

Translate blog

tisdag 11 oktober 2016

Stephen Hawking rädsla för att vi får kontakt med Aliens är säkert berättigad.

Naivitet har många gånger gjort att många människor hamnat i katastrofala situationer. Varför så många tror att det vore positivt om vi fick kontakt med Aliens är en gåta.
Den enda anledningen är nyfikenhet eller spänningen av att vi då förstår att vi inte var ensamma i universum.

Om det finns liv däruppe ser de knappast ut som människor eller har  samma värderingar som vi.

Vi kan ses som boskap av dem, ätbar sådan. Vi kan ses som slavämnen. Men vi kan även ses som hinder för dem om deras mål är att kolonisera Jorden.

Det finns säkert en anledning om Aliens färdas däruppe. Anledningen är inte säkert enbart  nyfikenhet vilket är vår drivkälla när vi söker. Kan de komma hit då har de en högre teknisk nivå än vi och har en anledning för att komma.

De reser knappast hit med personal av nyfikenhet. Skulle det vara nyfikenhet skulle troligen robotar eller spaningskepp komma. Rymdfärder är kostsamma. Nej kommer de bör vi vara försiktiga och oroliga likt Hawkings påstår.


Människans historia visar att vi varit upptäcktsresande en gång här. Men de platser vi upptäckte koloniserade vi. Vi kom aldrig som vänner och jämställda. Tro inte att Aliens kommer som vänner. De har en anledning om de kommer om de nu finns mer än i fantasin.

Inga kommentarer: