Google

Translate blog

tisdag 30 september 2008

VI som ser hur Alliansens politik drabbar de svaga, får inte tystna utan försöka sprida ett hopp.


Nu har en ny kristen nykterhetsrörelse bildats. Bra, det behövs nya solidariska krafttag inom alla områden där människor far illa.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=157926
I dag mer än på många år, då Alliansens segregationspolitik viner runt alla människor, med hotelser av utanförskap för den som är eller riskerar bli arbetslös, sjuk eller för gammal för att orka arbeta. Hotelserna har formen av hån och ekonomiska indragningar inklusive utanförskapande som ickeskatteavdrag.

Vi har åter fått skattefrälse i Sverige. Inte som tidigare att adeln skattebefriades. Men istället som påtryckningsmedel för att söka jobb till döddagar. Jobb som ingen av de som ska drabbas får om inte någon arbetsförmedlare hittar någon som tillfälligt och med låg lön och bidrag tar till sig den arbetssökande. Vi har fått ett nytt överklassvälde som sorterar folk efter inkomst. Frågan är när nästa steg kommer som ex att de som tar bristjobb får skatterabatt och de som flyttar får detsamma om de immigrerar.

Ville vi ha detta samhälle? Svaret är JA, majoriteten vill detta, annars hade vi inte haft det samhälle vi har i dag. Människans egoism styr och det är lätt att vara egoist när man, som de som styr, har sitt på det torra och det har säkert även flertalet av deras väljare. Men vi få som opponerar oss får inte tystna, vi måste som ett ljus i mörkret våga säga och visa upp sanningen likt alla förtryckta gjort i alla tider. När apatin breder ut sig då är människan ett djur med enbart djuriska lustar igen och hur det är har historien gett många exempel på.
Diktatorernas makt grundas på förtryck och apati.


Universum är till för Gud, först i andra hand är det till för människan.

Den fysik som lärdes ut på Uppsala universitet var den aristoteliska fysik som professor Johannes Margirus nedtecknat i sin bok Physiologia peripatetica.

Ur den är ovanstående ord tagna och vidare är följande lärostoff från denna bok.

Människans uppgift är att utforska den värld hon satts att förvalta. Detta är sagt under 1600-talet, den tid som hör samman med de stora upptäcktsfärdernas tid. Man reste runt för att undersöka platser som ännu ingen vit människa varit på. Det fanns fortfarande gott om vita fläckar på kartografernas kartor.

Gud ansågs kunna göra vad han ville och varnade med järtecken för krig, pest och kolera. Himlafenomen sågs mer då än nu. Kanske beroende på att man levde närmre naturen och lyfte sin blick uppåt istället för som vanligen numera, neråt eller rakt fram, utan att se vad som finns i promenadriktningen, uppåt eller åt sidorna. I dag är människan försjunken i sin privata verklighet och ofta dövad av mp-spelarna eller mobiltelefonernas brus och stoj.

Enligt Aristoteles lära var naturen skapad till en förutbestämd rytm. Stenen föll mot marken, elden strävade uppåt, exempelvis. Begreppen form och materia var grundbegreppen varur allt var skapat och kunde förstås. Aristoteles naturlära var sanningen och ljuset och bibeln rättesnöret. Skolastiken var här för att stanna, åtskilliga år, ännu.